Första utgången i Uppsala

Blev lunch med Mysan och Jakob idag efter föreläsningen.
Nu har vi precis ätit mat, fisksoppa med räkor i och hör o häpna mamma o pappa, jag åt räkorna också.
Ikväll blir de utgång. Therese, en tjej från kursen och jag skall mötas upp och planen är att ta ett glas på en nation innan vi går vidare till BJ. Skall även träffa kusinerna ute och Mysan och Jakob skulle kanske med också. Känns som de kan bli en toppen kväll. Men nu är de nog dags att göra sig iordning och packa innan vin nivån blir för hög.


Inte så effektiv som jag hoppats

Detta skulle bli min effektiva dag och göra allt som jag inte hunnit. Men så var tydligen inte fallet. Insåg precis att klockan snart är halv sex och jag har knappt börjat. Men men, får ta igen de ikväll.

Gymkort Friskis & Svettis


Nu är gymkortet inköpt och på måndag blir de Dansaerobics =)

Vägvisaren nummer ett

När man flyttar till en ny stad så är man alltid lite vilsen av sig. Och jag är precis likadan om inte värre.
På 2 ½ vecka har jag två gånger fått frågan om att beskriva vägen. Första gången blev jag chockad och lät Therese ta den förklaringen (hon kommer från Uppsala så inge problem där inte). Men igår gick jag helt ensam på stan då de kom fram en tjej och bad om vägen till Carolina rediviva. Smart som man är så var de inga problem, eller så var de bara de att Carolina rediviva ligger mitt i stan raka vägen från Stora torget. Hittar kanske inte så bra som jag vill, men men, kommer nog dit en dag.
Men nog är de väl så att man börjar komma in i de lite när man iaf kan börja hälsa på folk på stan eller är de bara jag som är sån för att jag kommer från en liten ö?

Ibland händer saker man inte är beredd på

Ibland händer saker som man inte alls är beredd på och man vet inte riktigt hur man skall hantera de.
Alla som känner mig vet nog att jag älskar Let´s dance och de är i princip de enda programmet som jag följer.
För några veckor sedan var Mojje tvungen att hoppa av programmet efter att han hade fått en hjärtattack. Har inte hänt något under dom andra säsongerna. Och man blev ju inte lite förvånad idag när jag gick in på Expressen och där står de att Magdalena Graaf har blivit akut opererad för en blödning i hjärnan. Tänk hur snabbt allt kan ändra sig och hur skört livet kan vara ibland. Hoppas verkligen att hon blir bra igen och som dom har sagt så går hälsan före allt. Lite synd tycker jag dock att de är att hon blir tvungen att hoppa av Let´s dance. Hon var trots allt en av mina favoriter.



Krya på dig Magdalena


Helt tomt

När man nu skall sätta sig ner och skriva den första uppsatsen som man som vanligt väntat med för länge, så är motivationen borta igen. Försöker skriva, men de är helt tomt. Ord faller bort, kan inte komma på de på varken svenska eller engelska. Blir så trött på de här, vet inte vad som är fel just nu. Men en sak vet jag och de är att jag kommer inte kunna gå och lägga mig innan uppsatsen är klar. Så de är väl bara att sätta igång då.


Årets första semla


Igår bakade Göran semlor. Mumma =) Inget slår hembakade.

Vi gotlänningar finns överallt

Börjar inse hur mycket jag älskar att "marknadsföra" älskade Gotland. Varje tillfälle jag får så pratar jag mer än gärna om ön. Märks de att jag arbetar på turistbyrån på sommaren? Tror de va. Trots att ön inte är så stor så lyckas man stöta på gotlänningar överallt. Idag hade vi första seminariet med grammatik gruppen och då läraren skulle presentera sig börjar han med "Jag kommer från Visby, Gotland och pratar därför lite konstig svenska, de kommer dock ni inte att få höra" (vi har ju alla lektioner på engelska). Men de kommer in en del ord ibland på svenska för att förklara en del skillnader och lyckas då säga en mening verkligen på gotländska. För att alla skall hänga med tar han de på rikssvenska och läger till kommentaren "ja de är ju inte ert fel att ni inte pratar klok svenska". Snabb är de en tjej som säger "jag gör de" och jag är inte sen att hänga på. Då är de så att i en seminariegrupp med 12 elever och 1 lärare är de alltså 3 stycken som är från Gotland. Se där vi kan faktiskt vi med ;)

Sämre kondition kan man nästan inte ha

Dagens började med en urpumpande promenad. Nice att veta att man har sämre kondition än två 50+. Jaja, får jobba på de framöver.
Sedan tog jag en välbehövlig dusch, epilerade benen (ajaj, men nu är de fint några veckor iaf) och sen har jag läst om Amerikas skolsystem. Faktiskt intressant och jag hade lite mer koll än förväntat trots att de var mycket nytt.
Nu skall jag krypa ner i sängen och se ett avsnitt av SATC innan de är dags att sova. Imorgon är de föreläsning från 11.15 till 12.00 och sedan seminarie från 12.15-13.00. Första CSN skall komma imorgon vilket skall firas med.... att köpa kurslitteratur. De är roligt att vara student skall ni veta, haha...


Beroende framkallande

Tråk helg

Känner mig himla uttråkad och inte alls på hugget idag. Kan bero på de lite tråkiga vädret. Var ute på förmiddagen och gick och då snöade det, nu är de mest mulet och börjar skymma.

Blir ensam hemma om ca 20 min då dom andra skall iväg på dans och bowling + uttgång. En annan skall sitta hemma och ta de lite lugnt och försöka ordna upp mitt liv. Jissus de lät seriöst. Blir nog att se på någon film och ta en cider och äta upp vindruvorna som blev kvar igår. Imorgon blir de plugga igen, American Education, bland annat.
Skall nog snart ner och fundera på vad jag skall ha för middag ikväll, hmm.

En riktig myskväll

Jag sitter nu bänkad framför TV:n. Framför mig har jag ett glas vin, se kopp te, fruktsallad, vindruvor och vispgrädde.
Mumma =) Ser fram emot en lugn kväll.


Vilket blad blir finast?



Är man från Gotland så måste man visa de. Något man är stolt över =)

Studierna går sådär

Var rättt duktig och läste, sen blev de mat och då försvann min duktiga sida fort. Men tack o lov så börjar motivationen infinna sig så snart är jag nog i topp form igen. Problemet blir bara att varje gång jag skall sätta mig ner och läsa så snurrar de runt en massa saker i huvudet som jag måste lösa, komma ihåg att göra och så vidare. Inte lätt att koncentrera sig då inte.

The American Government

Efter 1½ timme studievägledning idag sitter jag nu hemma framför datorn. Dags att läsa 70 sidor om The American Government. Intressant värre för en som inte är så insatt, tyvärr. Seminarie imorgon så nu gäller de att ligga i.
Varit duktig de senaste dagarna och varit uppe och gått på morgonen innan jag åkt in till skolan som hittills börjat vid 12.15, men imorgon då ni, skall jag vara på plats redan 10.15 och slutar inte förrens vid 14.00, längsta dagen hittills. Då har jag iof en lång rast på mitten, men men så är de.

Fick en liten smyg födelsedagspresent i förrgår av Sara. Nu gäller de bara att de funkar den dagen och att mina nerver håller. Jissus, kommer inte vara kul.... Men fint som rackarn skall de nog bli.
Leo fyller ju 3 år snart. riktigt tråkigt att inte vara hemma och kunna fira. Hörde nämligen att mamma Sara skulle baka tårta och de kan ju inte bli annat än bra ;) Men men, får iaf komma hem över påsk och då bli de fest =)
Hade hoppats på fest i helgen, men blir nog lugnt på den fronten tyvärr. Imorgon kväll blir de mys med hallon med grädde, vindruvor, ett glas vin och Let´s Dance. Bästa programmet på hela veckan. Har möjlighet att få biljetter, men icke, ingen som vill följa med och se =(

Nej, nu måste jag börja läsa om detta skall gå. Lär höras senare när jag tar en paus från läsningen.

Ibland är saknaden väldigt stor


Första seminariet avklarad

Igår hade jag mina 2 första föreläsningar. Var helt okej, tror att de här kommer gå strålande. Börjar få tillbaka lite av motivationen så nu börjar de se ljust ut. Om jag nu bara kan börja träna så att man får upp lite ork så kommer detta gå strålande.

Hittade ett till recept på en annan sorts smoothie i helgen. Äppel & kanel. Skala och skär äpplena i små bitar och mixa sönder. Häll på mjölk och kanel och blanda snabbt samman.

Motivation saknas

Motivationen till att studera har tyvärr inte riktigt infunnit sig ännu. Får hoppas på att de blir bättre när de blir lite mer struktur på studierna. Än så länge har de inte varit mycket information. Men måndag och onsdag har jag de första lektionerna i alla 4 delkurser så då får vi se vad våren har att bjuda på. Men som sagt hoppas att motivationen infinner sig snart.

Jag som trodde man hade rätt att tycka vad man ville

Men nej så var de tydligen inte. Vet inte om de är jag som är negativ, men ibland blir jag bara trött på att man inte får ha sina egna åsikter.
Som Let´s dance, de är verkligen ett program som jag älskar, dans är verkligen en stor del av mitt liv och något jag gillar. Varför kan jag då inte få tycka om de och vilja åka och se de utan att man skall bli stämplad för de.
Och sen blir de en massa pikar. Ibland så är jag inte förvånad över att jag i vissa fall har väldigt dåligt självförtroende och svårt med att uttrycka vad jag känner.

Familj påväg

Idag blev de färd in till staden. Blev guidad av kusin Pontus i Uppsala och fick veta vart alla nationer ligger. Lovade att vi skulle ta en runda sen när de blir varmt, den väl kända nationsrundan. Man skall alltså gå runt till alla 12 + 1 nationer och ta en öl på varje. Blir intressant hur länge man hänger med.

Nu har man ätit mat, god gulashsoppa. Varför gör man egentligen inte soppa oftare?
Sitter nu vid köksbordet och väntar på att familjen skall anlända. Kommer upp med packningen. Och imorgon skall pappa, Kalle och Göran åka och se Brynäs spela hockey. Inte alls avundsjuk, jag och pappa har ju bara hållt på Brynäs sen jag var liten (kan de ha något att göra med att jag är pappas flicka?), men nej då, imorgon när dom är på hockey skall jag sitta snällt här hemma och skriva tentamen. Jippi, verkligen. Man får väl se de från den ljusa sidan, vilken de nu är...

A Cup of Love

Med all trötthet som kom igår kväll efter uppropet så kröp jag ner i sängen och såg på filmen A Cup of Love. En riktigt mysig film, med både lycka, kärlek och sorg.

Upprop

Då var studentlivet snart igång. Upprop igår, följt av diagnostiskt prov. Fick en del uppgifter till måndagens första seminarium, lite konstigt med tanke på att terminen inte börjar förrens på måndag, men de är väl bara att ta gissar jag.
Sedan blev de lunch på Cupido med en barndomsvän. Riktigt trevligt, var många år sen sist tyvärr.
Sen mötte jag upp Mysan och vi gick en liten sväng på stan.

Skall nu till helgen försöka ordna upp mitt liv så jag slipper känna mig så förvirrad nu när skolan kommer dra igång med dunder och brak.

vad man bli lurad av industrin

Jag vet inte vad du tycker, men ibland känns de som om man köper samma sak men under olika namn, som t ex:

passerade tomater - ketchup; har precis samma konsistens och utseende
allroundkrydda - grillkrydda; innehåller i princip samma saker, undantagen är vissa tillsats ämnen
julmust - påskmust; man inbillar sig att de smakar olika, men hur olika är dom egentligen?

Men de är bara jag de.


Chai latte

Jag har blivit beroende. Och de tog bara ett glas. Så himla gott, så imorgon blir de att leta upp Espresso House där dom tydligen säljer ett pulver som man blandar med vatten och mjölk och kan göra sin egen chai latte. Lika bra de, annars kan de här komma att bli en dyr last.


Jätte god och bra för dom som, precis som jag, inte dricker kaffe.

Uppsalabo

Ja då har blivit Uppsalabo. Hittils känns de jätte bra. Imorgon blir de in och lära sig stan utan till. Skall tusan hitta till skolan, shoppinggatan, gymet och bästa uteställen om senast en vecka. Får se hur de går med de, hoppas på att de går.

Nu kommer nog bloggen börja handla lite mer om studier och jag hoppas att jag skall hinna med och skriva och att studierna inte tar upp all min tid.

LCHF

Nu är julen över för länge sedan och all julmat är uppäten. Då är de ju dags att börja tänka på träning och mat. Skall börja träna på gy när jag kommer upp till Uppsala. Och sen självklart så kommer jag vara ut och gå en massa, kommer aldrig att tröttna på att bara vara ute och gå. Får egentid, man kan gå och tänka och filosofera för sig själv. Helst med musik i lurarna också.
När de gäller maten så kommer de bli mindre ändringar. Mamma o pappa har följt LCHF (Low calories, high fat) sedan oktober någon gång och jag följde den lite halft efter att jag flyttade hem. Men nu skall jag ta tag i de hela och leva efter detta. Kommer nog tyvärr att trotsa den lite då frukt och bakad potatis är något av de godaste som finns.

Kort sammanfattat är LCHF när man utesluter kolhydrater i kosten och äter mer fett. Jag kommer dock att göra min egen grej och faktiskt tillåta mig en bakad potatis lite då och då.

Frukost tips
Något väldigt enkelt att göra är en smoothie. Ta 2 dl mjölk och mixa med 1 dl frukt eller bär. Dom flesta frukterna funkar så de är bara att testa sig fram.
Till lunch och middag blir de kyckling, kött eller fisk med mycket sallad (ovanjord frukter) och någon sås eller röra (t ex guacamole, tzatsiki, hummus, m.m)
till detta bli de att dricka vatten, vilket jag alltid gör. Kolsyrat eller med smak av helst gurka.
När man vill lyxa til lde lite blir de 70% choklad, en Gino (ingen som är förvänad där inte) eller hallon/jordgubbar med vispad grädde.

Känns inte som om jag kommer ha några större problem att klara mig på de här. Ser faktiskt fram emot de. Och stora recept pärmen är med så nu kan inget stoppa mig =) Önska mig lycka till!

Nu bär de iväg, igen

Nu är man snart färdig packad. Sara och Leo kom förbi med pizza och sedan blev de Gino, vi har nog skapat en ny tradition där =) Trevlig kväll, Leo sprang runt och busade och vi satt och pratade om allt möjligt. Sen kom de jobbiga, att säga hejdå. Känns dock lite lättare nu när man alltid kan ringa och man kan komma hem på ca 5 timmar. Fårr nog bara inse att jag kommer bo kvar i Sverige men OFTA resa utomlands. Älskar att resa, men behöver ha närmare till vänner och familj, för de är ändå dom som gör livet värt att leva.
Nu är de bara de sista kvar. Imorgon bitti går båten och från imorgon så är man Uppsalabo. Kommer passa mig perfekt. Älskar Uppsala, har varit där så många gånger och man känner sig så nära hemma som man kan göra, dock utan att de är riktigt hemma. Som sagt imorgon bär de av, men först blir de stopp i Sthlm där jag skall träffa Yo =) Ser jag verkligen fram emot, var ju ca 3 månader sen.
Men nu skall jag göra nougatgodis till pappa sen blir de sängen. För av någon dum anledning så går båten redan kl 07.05, huu så tidigt.

Kinesisk efterrätt

Fick ju smaka en jätte god efterrätt av mina hyresvärdar i Oslo, som kommer från Kina, Tangyuan. Måste ju försöka hitta den i någon asiatisk affär i Sverige så att jag kan dela med mig av de lille jag kan om kinesisk mat.


Äntligen är Let´s dance igång

Och som jag har väntat! Känns som de är väldigt länge sen förra säsongen slutade och nnu är de äntligen dags.
Blev en del överraskningar igår kväll. Måste säga att Morgan, Magdalena och Laila var väldigt duktiga, lite överraskning.


Gino - världens enklaste efterrätt?

Litet tips så här en lördag kväll:
De måste vara världens enklaste efterrätt, gino! Så enormt god och lätt att slänga ihop om man får oväntat besök.
Jag brukar ha i kiwi, banan och frysta hallon. Sen river man lite vit choklad, gärna med lime smak över och gratinerar i ugnen.

Jag och Sara gjorde en Gino igår kväll och lyckades efter mycket om och men proppa i oss allting. Men sen blev de gäsning på soffan, haha...
Lagade även indonesisk kyckling och de gick hem de också.
Men dock fick man äta lite mer då Leo tyckte de var jätte roligt att mata mig. Och vag gör man när en söt, snart 3-åring, kommer fram och säger "du äta den här". Så himla söt lilla killen =)

God frukost

Har aldrig varit en frukostmänniska, men nu har jag hittat något som är enkelt och gott. Och eftersom jag älskar frukt o bär så är den perfekt. Fick en stavmixer av mina föräldrar i namnsdagspresent igår, riktigt bra till detta =)
Enda problemet är att man måste använda en mixer och detta kan i vissa fall verka störande.
Brukar nämligen mixa ihop en smoothie på hallon, banan och mjölk. Går snabbt att slänga ihop och är mättande. Man kan använda vilken frukt man vill, jordgubbar, nektarin, melon, vad man har hemma.
Vill man ha mer mättnadskänsla är de bara att lägga i typ solrosfrön eller liknande efter man har mixat.

Banananana

Jajamensan de är ja de =D Helt okej namn, iaf när de kommer från en sån liten och söt kille.
Dagen har varit rätt lugn, blev fika hos mormor och morfar och ikväll var jag hemma hos Sara och Leo och satt och pratade en massa. Eller frågan var vem som pratade mest?!? Var iaf den som välte ut flest vattenglas. Hela 2 stycken hann jag med på några timmar, de ni.
Sedan har veckan planerats. Är sista veckan på Gotland, så blir mycket lunch och fika med vänner som kommer vara kvar på ön. Blir en mysig vecka kan jag gissa=)
Men nu är de bums isäng, imorgon skall jagas myndigheter...

Vintern har kommit till Gotland



Igår kom vintern till Gotland på riktigt. Var så halt inne i stan så när jag körde bil och skulle svänga tappade bilen fäste och for iväg. Som tur var gick den precis förbi en lyktstolpe, men cirka 10 cm i marginal. Lite småläskigt så de var motvilligt jag körde ända hem, gick dock inte i mer än 60. Idag skiner solen jätte fint och jag passade på att gå ut och fota lite grann=)

Tips på bloggar

http://blogg.expressen.se/modebloggen/ Cecilia Blankens bloggar på Expressen. Bloggen handlar om mode. Fick följa med under hennes graviditet och nu skriver hon om livet som nybliven mamma.

http://www.mama.nu/blogg/hannahs-blogg/ Hannah Graaf skriver om sin familj, sin nya man och de kommande bebisen och om deras nybyggda liv. Helt enkelt om hela hennes liv.

http://www.mama.nu/blogg/pernillas-blogg/ Pernilla Wahlgren skriver om hennes liv i sin villa med sina barn och om hennes liv som artist.

http://www.blondinbella.se/ Isabella Löwengrip. Jag är väl antagligen inte ensam om att snabbt stämpla Isabella, men när man läser hennes blogg inser man att hon faktiskt är väldigt duktig och driftig, trots sin ringa ålder.

Gott nytt år!

Då sitter man här på nyårsdagen, eller tekniskt sett har de väl slagit över till den 2:a nu, men ändå.
Blev väckt imorse av Sara som ville komma förbi en stund, jobbade och hade rast, så tog mig upp relativt tidigt iaf, (om man nu kan kalla 11.10 för tidigt). Sedan har hela dagen fortsatt med TV, film och bara tagit de lugnt.

Nyårsplanerna blev ändrade i sista minut då Sara familj blev magsjuka så hon var tvungen att vara hemma. Blev istället middag hemma hos Julia tillsammans med Charlotte, Anna, Sofia, Daniela, Martin, Fredrik, Emy och Mattias. Blev mycket god mat, mousserande vin, lite tävling innan de bar av in till hamnen för att se på raketer. Och gammal som man då tydligen har gått och blivit de här året, så stog vi och skrek när dom yngre började skjuta raketer inne bland folkmassa och bilarna på parkeringen. En smällde av så högt att ett billarm gick. Har verkligen blivit för gammal för de och nästa år får de bli en ny plats.

Summerar man 2008 års jul- och nyårsfirande så kan man säga +1,5 kg, familj, släkt och vänner, god mat, mycket godis och fester. Precis som de skall vara helt enkelt.
Så nu ser jag fram emot ett bra år. Ett år som jag vet kommer bli bättre än 2008. Visst 2008 hade sina höjdpunkter, fick nytt sommarjobb och träffade många nya vänner genom detta, men annars har året inte varit något höjdar år precis, så jag håller med Sara, de mesta de här året hade man kunnat vara utan. Så god fortsättning nu på år 2009.


RSS 2.0