Kinesisk mat

Har precis ätit kinesisk mat som mina hyresvärdar lagade. Blev ris med fiskbullar, någon slags fisk, fläsk aktigt och kyckling. Kyckling var mina favorit. Fiskbullarna varnade dom för att dom var lite starka. Herregud, visste inte vad jag skulle ta vägen, så starka var dom. Så de har jag lärt mig idag, lita aldrig på kineser när dom säger att de är lite starkt.
Till efterrätt blev de risbollar, en vanligt efterrätt som man i Hong Kong äter ofta, men i övriga Kina bara äter på nyårsdagen. Riktigt goda, trots att dom spg lite mystiska ut. Sedan blev de film och ett glas Baileys Mint. Riktig trevlig kväll. Dock kom de samtalsämne upp som jag hoppades slippa. "Skall du åka hem över jul?" Fick ju snyggt säga att jag nog kommer flytta hem då jag kommit in på en "svår" utbildning. Gud kunde inte vara taskig när dom var så snälla och bjöd på mat. Men de var lugnt, han sa bara att jag skulle säga till när jag visste så han kunde leta efter en ny hyresgäst.

Holiday



Vilket otroligt mysig film att krypa upp och sätta sig och se så här när julen närmar sig.
 

1:a advent

Då var de första advent. Tyvärr blir de inte mycket att fira här idag. Får ta igen de nästa helg, fast då sitter vi i en bil hela dagen, hmm... Får väl helt enkelt fira tre advent den 3:e advent. Jissus då blir de mycket glögg ;)

London in pictures

Var ju som sagt i London förra helgen, och här följer bilder från min weekend.

   
London Eye                          Big Ben                 Buckingham Palace


   
 Piccadilly Cirkus               Linn på Oxford Street      Tower Bridge


 
Engelskt för mig: tunnelbanan och telefonkiosken

Lycka

De absolut bästa rådet jag någonsin kan ge är att lyssna till sig eget hjärta. Tillåt dig själv att i vissa hänseenden vara lite egoistisk. För hur skall du kunna vara ett bra stöd för någon annan om du inte mår bra själv i de du gör?
Har äntligen lyckats lyssna på mig eget hjärta och för en gångs skulle känns de verkligen som om jag gör rätt. Lycka är nog de enda jag kan säga att jag känner just nu.

Bara en vecka kvar =)

Vad är jul för mig?

Nu när julen närmar sig, börjar jag fundera på vad julen betyder för mig.
Och jag har kommit fram till jag är väldigt traditionell när de gäller julen. Allra helst skall det snöa (men tyvärr kommer jag inte ihåg när vi senast hade en vit jul),
Trots att man börjar bli äldre tycker jag att julkalender är väldigt mysig att se på. MIna favoriter genom åren är Mysteriet på Greveholm och förra årets En riktig jul. Såg faktiskt hela julkalendern förra året från Oslo. Har varit inne och läst om årets, och måste tyvärr säga att hittills verkar de inte så lovande. Får väl göra en repris på förra årets..
Julsånger har redan spelats ett tag i min Mp3. Har laddad ner en del nya som jag skall test lyssna på ikväll, ser vi fram emot.
Sen har vi ju julmaten, julmusten (tycker också om den norska versionen, julebrus), glöggen (skulle visst bli glöggfika i år).
Julgranen och pyntet är ett måste. Inte helt fel om man får besök av tomten heller, senaste åren har ju våran släkt fått påhälsning av några relativt udda tomtar.

Ja de var väl allt de tror jag. Ser så fram emot att få komma hem och få uppleva allt de här inför julen. Och nu är de ju inte långt kvar =)

Oslo till Sandefjord och tillbaka

Jajamensan idag var de jobb igen.
11.30 var jag vid Solli plass och efter en snabb genomgång så bar de av på road trip till Ica Stormarknad Sandefjord.
Där stog jag demo tillsammans med en tjej till för Chiquita Mini banan. Jätte söta och goda. Var inte så mycket folk, så de var många timmar att gå bort, men till slut var de dags att åka hem igen. Och tro de eller ej, men de var jag som körde alla 118 km från Sandefjord till Oslo. Blev lite körskola stuk på vägen hem då jag ju faktiskt aldrig kört på stor motorväg. Men med tanke på att jag gillar att köra fort, så passar de mig utmärkt =)



Jobbiga val är inget annat än rent jobbiga. Men gud så skönt de känns när man har bestämt sig och de känns så rätt.


...

De gör mig så enormt arg när folk behandlar människor som jag bryr mig om som skit. Och de gör mig ännu mer arg när jag inte kan göra något för att hjälpa dom.

Vill ju finnas där och göra allt jag kan. Men om de inte finns något jag kan göra då?


Dessa eviga val

Dagen började lite för tidigt för min del. 05.15 ringde klockan och redan vid 7 började jag jobba. Väldigt intressant att komma till en arbetsplats för att hjälpa till med varuplock där ingen vet att man kommer och ingen berättar vad man skall göra. Fick efter mcyekt om och men reda på att hela butiken gjort om och byt märke. Så idag klockan 12 invigde dom den nya affären och det strömmade in folk. Spenderade 1½ timme med att packa ner folks varor i kassar. Så nu har man duktigt ont i fötter och ben.
Imorgon bär de av till Sandefjord där jag skall stå promotion på Ica. Kommer bli en väldigt lång dag, men jag tror att de kommer bli en roligare dag än idag.

De som är jobbigt när man flyttar till ett nytt ställe utan att ha jobb är att man har väldigt mycket tid på sig att tänka fram och tillbaka på hur man skall göra. Skoja om jag ändrar mig några gånger per dag om jag skall vara kvar eller inte.
Och vad skall jag ha för jobb? Har ju börjat vikariera för Top Temp Bemanning, men har ju ingen aning om hur mycket jag kan få där. Och sen har jag varit i kontakt med en Praktikantförmedling som har en familj ledig till mig. Jag tjänar mindre men får mat och boende gratis. Problemet då är att jag måste betala hyra för lägenheten 1 månad till och då kommer nästan hela min lön gå till det och de känns lite surt. Och jobbigt att säga upp den redan då hyresvärdarna har börjat försöka få kontakt och prata. Klarar inte riktigt av de nu då jag inte vet hur länge jag blir kvar.
Har ju sagt att jag skall ge det till 11 dec när jag bott här en månad, hade jag inget jobb då skulle jag flytta hem. Kanske att man kan se vad som händer med Top Temp tills dess, och kan dom inte ge mig en heltid då så kanske jag skall ta praktikantjobbet. Eller vad tycker ni? Avskyr att ha sådan beslutsångest. Och sen avskyr jag också att ge upp och tycker inte om känslan av att jag kanske kommer göra de...


2 intervjuer

Två intervjuer idag. Och vips så har man tackat nej till ett jobb och skall man jobba torsdag och fredag.
Imorgon blir varuplock på Smart Club och på fredag skall jag dela ut Smoothie i en affär strax utanför Oslo.
Riktigt kul att de börjar dra igång. Dom hoppas på att snart kunna ge mig ett längre vikariat, men tills dess blir de kortare uppdrag.

Varför gör vissa saker så ont?

Och varför lär man sig inte av sina misstag?

I'm back from London

Haft en bra helg i London.
Kom in till Paddington runt lunch tid och när Linn äntligen kom fram (efter mindre problem med t-banan) blev de först lite snabb lunch, innan vi först åkte hem till hennes lägenhet och lämnade av min väska innan de bar iväg på sightseeing. Var bland annat vid London Eye, vilket var otroligt häftigt, gick dock lite sakta för min smak, haha.. Sedan var vid vi Big Ben, Buckingham Palace och Houses of Parliament.
Efter detta åt vi pizza på en italiensk restaurang innan vi gick till Aldwych Theatre och såg Dirty Dancing. Musikalen var helt okej, dock inte riktigt lika bra som jag hade trott, men häftig dans iaf. Fick en verkligen att bli dans sugen. Är väl kanske svårt att slå den filmen, så dom hade ingen lätt match precis. Efter musikalen gick vi och tog några drinkar på en pub och mötte sedan upp 2 av Linns kompisar. Vi gick sedan klubben On andon. Där blev de fler drinkar och vi dansade natten lång =) Träffade en trevligt kille från Melbourne, tog 15 minuter innan jag kopplade att de var Australien. Man är inte alltid så smart, hehe...
Blev en sen natt, är krogen stängde tog de lite tid för mig och Linn och ta oss hem med bussarna. Väl hemma satt hennes rumskompisar uppe och drack tequila så vi var inte isäng förrens klockan 6, då hade min dag hunnit bli 26 timmar lång.
Söndagen blev en väldigt lugn dag. Var inte uppe förrens vid strax efter 13. Duschade och begav oss sedan ut på stan för att äta mat, pizza blev dagens frukost/lunch/middag. Gick sedan en sväng på Oxford Street och de blev en liten sväng in på Topshop, sedan åkte vi hem och såg en film.
Igår var vi faktiskt uppe relativt tidigt. Åkte och såg Tower Bridge, Hyde Park och Harrods. Sedan åkte vi och hämtade min väska och klockan 19.30 satt jag på flyget hem igen.

Haft en väldigt rolig helg. Kom hem sent i natt så idag är man lite sliten =)
Haft en väldigt lugn dag och sett på en massa filmer. Men imorgon är de tillbaka till jobbsökandet. Har fått 2 samtal idag, så imorgon blir de 2 jobbintervjuer, jissus jissus, här går de snabbt.


I´ll be in London this weekend

Nu sitter man här fast man borde sova för länge sen.
Väskorna är packade och efter att ha kollit en 5 gånger så vet jag att plånbok och biljetter är med, men känner jag mig själv så lär jag kolla minst 5 gånger till imorgon bitti.
Varför måste jag vara så nervös inför resor. Inte flygresan eller något jag är nervös över. Utan jag är livrädd att försova mig, inte hinna med tåget eller att tåget blir försenat. Men vad kan man göra åt de? Bara att föröska sitt bästa.
Så nästa gång vi hörs är på tisdag då jag har kommit hem från London =)

Julebrus

Nu sitter man nyduschad framför datorn med en flaska julebrus. Vilket, för er som inte vet, är typ den norska versionen av julmust. Riktigt gott och de anser jag mig vara värd en kväll som denna.
Har inte gjort så mycket som jag skulle idag, motivationen var som vanligt inte riktigt där idag.
Snart skall jag snabb packa lite, för imorgon bär de av till London =) Kan inte säga hur mycket jag längtar.
Så nu alla engelsmän får ni passa er, för här kommer en galen gotlänning =)

Jobbig dag

Vissa dagar känns jobbigare än andra. Idag är en sån dag. Typiskt när jag har mycket att göra.
Men men, snart skall jag försöka ta tag i detta:
1. Laga mat
2. Städa köket
3. Duscha
4. Packa
5. Skriva PM

Operan Oslo

Var förbi Operan igår. Solen var jätte fin över havet. Här kommer två bilder från igår:

 

Hepp

Klockan ringde redan 7.15 i morse, lite tidigt för mig så låg kvar så länge jag kunde, till 7.55
Sedan bar de av in till Oslo S där jag mötte upp Svenja.
Sedan ägnade vi cirka 5 timmar till att gå runt och se Oslo. Ingen stor stad precis så så mycket mer tid än de behövs inte.
Nu har vi ätit mat och sett film och vi är båda väldigt trötta.
Blev även "påhoppad" på stan av en försäljare som blev glad över att jag var från Gotland och skackade glatt min hand. När hon sedan fick reda på att jag är arbetslös så lovade hon att prata med sin chef och be honom ringa mig då dom skall nyanställa på företaget. Hepp, så de kan gå. Hoppas på de bästa då.

Gonatt

Imorgon...sightseeing

Imorgon 8.55 är jag inne på Oslo S och möter upp Svenja. Sen blir de sightseeing för hela slanten. Kan tänka mig att de kommer bli en lång dag. Men skall bli kul med lite sällskap, hittils är de enda att jag har pratat med hyresvärdinnan annars är de mest dom där hemma som har hållt mitt humör uppe.

Trist morgon

Vet inte om de är jag som är taggig för att klockan var 8. Men om man i en grupp på 4 personer har bestämt att man skall ha en diskussion om ens arbete klockan 8.10 då är väl man tusan uppe då eller?
Hmm, förstår inte hur folk tänker, ändrar sig i sista sekund som alltid. Och nu är jag uppe tidigt vilket kommer göra att jag har en lång dag att fördriva. Butter? Inte alls...

Besök =)

På torsdag morgon kommer jag får besök från Falun. Riktigt kul att få en paus från allt här.
Och imorgon bitti är de dags för diskussion med projektlednings gruppen. Skall bli minst sagt intressant, mer info kommer definitivt komma.
Nu skall jag äta lunch pch sen bär de av in till stan.

Snälla receptionister, kinesiskt te och brev

Idag har jag varit hos Adecco och Top Temp och anmält mig som jobbsökare. Hoppas verkligen att de kommer ge något snart :) Blir verkligen glad när man möter så trevliga människor som kvinnan i reseptionen på Top Temt. Verkligen glad och hjälpsam om ändå alla kunde vara så. Så idag är man på väldigt bra humör.

När jag sedan kom hem var hyresvärdinnan blev jag bjuden på kinesiskt te som hon fått hiskickat av sin mamma och hembakade muffins. Pratade i över 1 timme om allt möjligt, framtiden, studier, resor och sen fick jag se bilderna från deras bröllop för 5 månader sedan. Gifte sig i Kina och där är de väldigt många som tar fotografier under en hel dag med proffisionell fotograf och man har minst 5 olika klänningar. Verkligen jätte fina bilder och för en fotointresserad som mig var de underbart att få se :)

Nu sitter jag och förbereder ett brev som skall skickas hem till pappa. Snart är de dags att börja laga mat


Ensam mamma söker

Snacka om att man känner sig lite lurad :( Jag som trodde man skulle få reda på vem dom skulle välja ikväll. Men nej  de är en hel vecka kvar till dess. Haha, inte alls nyfiken.

Stjärnor på is

Vem visste att konståkning kunde vara så häftigt...?

Lyxfällan

Idag har jag sett på en massa program av Lyxfällan som går på tv3.
Tycker man lär sig mycket på att se hur folk har satt sig i klistret och hur man kan ta sig därifrån.
Dessutom får de mig ännu mer att vilja stanna kvar här och arbeta ihop en buffert som kan vara behövlig i framtiden.
Så trots att de blev en väldigt lat dag, så har de hjälp mig otroligt mycket i en av mina många dippar.

Surt

Sitter och äter jätte god laxgryta, mumma :D

Har ägnat de senaste timmarna till att göra ett arbete inom Projektledningskursen. Surt, med tanke på att de inte är jag som skulle ha gjort den del, men vad gör man när hälften av gruppen inte gör  sin del.

Nästa lördag 19.30 är de dags...


Ensam fredagkväll

Sitter nu ensam på mitt rum. Alla dom jag känner i Oslo är upptagna eller hemma på besök. Så här sitter man själv, hela helgen. Ibland är de trist att flytta till nya platser, är lätt att man blir ensam ibland. Och har man inget jobb att gå till och inga nya människor att lära känna, så kan man bli lite ensam.

Sånt är livet dock och jag ser framåt på ljusare tider. Önskar ibland att man kunde vara lite mer social. Men har tappat orken lite. Vet inte vad de är med mig just nu. Den person jag är nu och som jag var i somras är inte alls samma person.

Har iaf resan nästa helg att se fram emot och om jag ser fram emot den :D

Nej nu skall jag tillbaka till att vänta på att Idol går att se på hemsidan :)


Förvirrad

Sitter och försöker få upp motivationen till att göra engelskan som skall lämnas in imorgon. Men som vanligt är de mycket som snurrar i huvudet och de är svårt att sätta sig ner och göra de jag skall.
Sen hjälper de ju inte när man inte riktig blir klar på vad som händer och vad människor menar med de dom säger. Men de är väl antagligen de som är livet.

Ikea - furuset

Då ligger man i sängen under täcket! Ni läste rätt, har införskaffat mig ett täcke. Killen som bodde här innan tyckte tydligen att de skulle med honom.
Idag har jag varit på Ikea. Köpte som sagt ett täcke, 2 temuggar (i fall någon vill komma och hälsa på mig i Oslo så kan ni vara säkra på att få en kopp te, de ni), galgar, matbackar. Nu kanske man snart skall kunna få lite ordning i rummet.
Imorgon är de en ny dag med jobbsökande och sen skall här lagas potatisgratäng i stora lass.


Grorud - Maria Dehlis Vei 38A

Ja då var man bosatt mitt i Oslos getto, jippi.. Jaja, bara att hålla sig inne efter 19 och försöka hitta något annat. Bättre än inget iaf.
Första dagen i oslo tog jag en behövlig sovmorgon till 10.45 och sen bar de av till gamla jobbet. Jätte kul att se Ann-kristin igen. Fick också reda på att de söker jobb från mitten av december och när chefen kom och fick reda på att jag flyttat tillbaka och inte hade jobb, blev du utfrågning på vad jag har gjort sen jag slutade hos dom och ur länge jag skall stanna. Se där, inte långt ifrån ett jobb redan första dagen. Får se om jag tar mig mod att prata med honom.

Då var man "hemma"

Efter en lång dags resande och släpande på tunga väskor så är man äntligen framme i lägenheten i Oslo.
Det känns helt okej att vara här och jag hoppas att jag snart kan få jobb så man har råd att leva.
Nej nu väntar nog snart sängen, som förvånansvärt nog inte har något täcke, vilket jag hade räcknat med, förhoppningsvis så löser de sig, annars blir de till att frysa i natt.


Imorgon bär de av..

Ja, då sitter man här kvällen innan. Väskorna är långt ifrån packade och känner mig allt annat än redo för att flytta. Men imorgon bär de av och 18.31 imorgon kväll anländer jag till Oslo. Just nu känns de inte alls bra att åka, men jag tror och hoppas att de skall kännas bättre när jag väl har kommit fram och kommit till rätta. Men tror nog att ni kommer höra rätt mycket av mig här när jag sitter ensam hemma på kvällarna.
Alla vänner på Gotland kommer vara saknade, men förhoppningsvis så ses vi i jul.
So long.


Sommaren 2008 - Turistbyrån Gotland

Här är lite härliga bilder från turistbyrån i somras :)

  
på Lars Winnerbäck   

  
                 jag och Helena hade en heldag på Kneippbyn, blev bland annat Stocken

    
Personalfesten i slutet av sommaren  

 
        Invigning på Tott Resort Beach Club och vi fick åka ribb-båt :)

Detta är bara några av alla roliga saker vi gjorde. Längtar verkligen till nästa sommaren när man får komma tillbaka till turistbyrån :)

Skydive

                                       

Satt just och kollade genom bilder (blir lätt så när lusten inte riktigt räcker till att plugga) och hittade bilder från ännu en stor händelse i somras. Gjorde ju ett skydive över Visby i slutet av juli. Riktigt häftigt. Hoppas nu bara att allt går och fixa så kanske man får hoppa flera gånger nästa sommar :D


Dublin

Har ju inte lagt in någon bild från Dublin har jag precis märkt. Hade ju en litet "paus" i blogg skrivandet under sommaren.
Var som sagt i Dublin med familjen i mitten av augusti och hälsade på min kusin som bor där. Riktigt trevligt trots att de regnade en hel del.
Var min födelsedagspresenter till resterande familj. Riktigt trevligt.

 

Spenderade tiden med att gå runt i stan, gå på irländsk pub, åka sightseeing bussarna och gjorde även ett besök på Guiness och Jamesons Distillery.

Heidi Klum

Vet inte vad ni tycker, men Heidi Klum ser ju otroligt bra ut. Hon har typ 10 olika jobbtitlar, har man och är 3 barnsmor. Nämde jag att hon är 35 år. I mina ögon verkligen en kvinna att se upp till.


P.S. I love you

Detta måste vara en av de bästa filmerna som någonsin gjorts. Såg den i augusti just efter att vi kom hem från Dublin så de förstärkte kanske en del. Ni som inte har sett den, gå och hyr den bums. Är värt varenda krona.
Håller även på att läsa den engelska boken. Är lite skillnad, men den är också grymt bra.


Heidi Klum i reklam för Guitar Hero

Vet inte vad ni tycker, men tycker videon är häftigt på något sätt. Skulle nog behöva släppa loss så där ibland allihop, haha :)
 

Föredrag

Igår var jag inne i stan och höll ett kort "föredrag" angående att flytta till Norge. Jag som avsjyr att prata inför folk, men de var faktiskt både lärorikt och rätt kul. Var väl runt en 20-25 personer.
Sen blev de några kortare äranden på stan innan de bar av hem till studierna. Önskar nästan att de tar slut snart, haha... Men har ju valt de själv och fler kurser blir de till våren också :)
Sara var förbi en stund idag när hon hade ledigt från jobbet. Fikade och pratade en stund. Blir dock mer på fredag då det blir film, smörgåstårta, kladdkaka och massa annat gott, är kanske sista gången innan jag åker :(
Sen kommer jag sitta helt ensam i Oslo, jippi... Fast skall ta och ta tag i träningen då och komma igång på riktigt. Och sen tar ju studierna sin lilla tid också, nej är väl lika bra att gå tillbaka till böckerna på en gång.


Sista veckan hemma :(

Ja då satt man här igen. Ingen klokt blev de av den här dagen. Kom hem sent i nättras efter att ha sovit Tv med Sara, haha. Helt slut och sjuka båda två, men envisa som vi är så skulle här ses på film :) Riktigt trevligt och de är sista vekcan innan jag flyttar så de gäller att umgås medan man kan. Just nu känns de bara väldigt jobbigt att flytta. Har liksom vant mig vid mitt liv här hemma nu och så skall man börja om där borta, där man nästan inte har någon att umgås med. Jaja får tänka på de positiva, pengarna, skall jag någonsin kunna resa så mycekt som jag vill så gäller de att spara och var gör man de lättast om inte i Norge.
Nej nu skall jag ta tag i de här och vara duktigt och diska innan pappa kommer hem.

RSS 2.0