Då var man stadsbo

Ja då har man flyttat igen då. Så nu bor man inne i Visby, ensam i en liten tvåa. Mycket att fixa, men jag tror att de kommer att bli bra till slut.
Ska bli skönt att vara kvar på ön och få umgås med alla igen! Ser verkligen fram emot imorgon. Ska bli så grymt kul. Mycket arbete men roligt. Bli nog en riktig kempe koselig fest! Och med lite tur kanske jag och Julia lär er en del norska lekar;P

Juldagen & Annandagen

Årets juldagsfirande blev först förfest med Johan i hans lägenhet och sedan körde Johny ner oss till Sofia på Södervärn. Himla tur de, hur hade de annars gott?
Sedan var de Hamnplan 5 som gällde. Riktigt höjdarkväll, trots att vägen till och från krogen var minst sagt lite kylig. Men nu vet vi vem vi aldrig mer ska ta råd från angående klädesval, haha
  


Sedan började annandagen med snabb shoppingrunda och sedan hem på fika hos farmor. Riktigt trevligt att du följde med vännen. Sedan var de igång med vår egen förfest igen, men den här gången fick vi besök av Anna och Josefine lite senare. Även denna kväll var till en början lyckad och Spray var riktigt bra. Men vadmånga idioter de finns. Trodde aldrig att de skulle hända, men är så grymt glad att jag var där. Blev en lång och tuff natt, men är glad att du mår bättre nu.

Citat: "Hanna Karlsson är 2007 års annandagshjälte iaf!"  Tack vännen, de värmer mer än du tror!

God jul!

Ja så var de jul igen. Dagen började med besök från Sara och Leo. Så kul att se er två igen!
Sedan bar de av med pappa och Kalle ner till släkten, då mamma dessvärre jobbade idag:( Där blev de grötlunch, kaffedrickande och julklapputdelning med två mindre vanliga tomtar, hehe..
Sedan bar de av hemåt och när mamma kom hem blev de julklappsutdelning och sedan julmiddag. Sedan har vi spelat ett nytt spel som mamma har köpt och sedan blev de tv-tittande för större delar av familjen. En väldigt vanlig jul helt enkelt.

Julklapparna i år blev pengar, halsband och en del flytta hemifrån saker, som snart kommer väl tillpass:)

Back on Gotland

Ja då var man tillbaka, men den här gången blir de för en längre tid:)
Igår var en lång och jobbig dag som började redan klockan 8 på morgonen. I hela 15 timmar släppade jag på min packning som bestod av 6 väskor(en rullväska, en bag, en datorväska, en ryggsäck, handväska och en axelremsväska). Okej de var mycket, men kom ihåg jag flyttade faktiskt hem. Skojja om man fick många konstiga blickar, hehe...
Öppnade Julias julklapp i förväg, som jag faktiskt fick lov till. Tack vännen, var verkligen helt perfekt! Julia hade fyllt en hel bok men upplevelser som vi har varit med om i Oslo. Kommer alltid att ha den som ett minne på allt som vi har lyckats med och de har ju blivit en del. Fällde några tårar när jag läste den första sidan. Har verkligen varit 4 månader fulla av upplevelser och det är verkligen något som jag aldrig kommer glömma.
Fick ju en julegåve av Emma också, väldigt symbolisk sådan ;P Lovar att höra av mig när den har tagit slut, hehe
Men nu väntar julgrannsprydning, julgodisbakning och julegåvsinslagning

Sista utgången

Ja då var alla väskorna packade. Allt är klart och nu är man snart på väg hem. Men blir dock först en allra sista utgång i Oslo. Min forna arbetskamrat Emma ringde förut så nu blir de bartömning, haha.. Ska iväg med trikken om 9 minuter och sen blir de fart. Akta er Oslo bor, svenskor på stan ;P

Gastro delikatesse & minimarked

Här kommer dom efterfrågade bilderna från mitt jobb här i Oslo.
 Frukten och köttdisken
 Disken med all färdigmat, kakor och bollar. 
 Melk kylen 
  Som ni ser så jobbar jag och Emma alltid stenhårt.

Sista lunchen

Ja då sitter man hær på sin sista lunchrast på Gastro delikatesse. Ikvæll ær de sista festen och imorgon ska de packas och på lørdag bær de av hemåt. Men de ska bli så skønt att komma hem till familjen igen!

Frukost

Imorse vaknade man av att Josefin kom in i mitt rum och gav mig frukost. Æven om de nu visade sig att den inte længre var ætbar (ris à la Malta från søndagen) så var de iaf en fin gest. Och sen såg vi på julkalendern innan jag fick skynda till jobbet.
SItter nu på jobbet, næst sista dagen, kænns lite konstigt. Efter jobbet blir de snabb shoppingtur med Josefin och i panik hitta de sista julegaverna. Och ikvæll blir de besøk av Julia og Thomas.
Imorgon jobbar jag min sista dag och Julia sista innan juleferie og de ska firas med utgång! Og sen blir de till og packa og fixa allt infør flytten. Mycket att gøra nu på kort tid, men de ær så de ska vara.

Så grymt bra låt


Julefest

Ja igår var den stora julefesten i lägenheten och snacka om att de var proppfullt med människor. Och med tanke på att man är i Oslo så skulle man ju gissa på att de var flest norrmän, men ikke.. Nej de var utan tvekan flest fransmän. Och tro de eller ej, men de var fler gotlänningar ÄN norrmän på festen! Vi var hela 7 stycken och endast 4 norrmän:D Men trevligt som tusan var de iaf och en riktigt bra sista helg blev de ;)

Ja, nu är de bara 4 arbetsdagar kvar och på lördag kl. 9.28 avgår tåget och då går flyttlasset tillbaka till Gotland. Ska bli så skönt att komma hem och fira jul med hela släkten. Och juldagen då är de planerat, då blir de förfest med hela kusingänget. Får se hur de går ;P

Förberedelser

Vi har nu klätt julgranen och dekorerat inne i vardagsrummet inför festen ikväll. Blev himla fint och jag var riktigt flink på att knyta snörena till julgranskulorna. Nu sitter jag och Josefin och äter mat lite snabbt innan vi ska iväg till affären, göra oss iordning och fixa en massa annat innan alla kommer klockan 21. Kommer lägga in en massa bilder från festen senare. Nu ska här fixas!

...

Hellre sårad av sanningen, än lycklig av lögnen

Lucia

Eftersom nu Norge tydligen inte firar Lucia mer än i skolorna så blev dagens luciafirande väldigt litet. SÅg iaf en liten bit av Gotlands Lucia på helagotland.se
Blev bjudna på lussekatter av en kund idag, väldigt snällt att sprida lite glädje omkring sig.
Är väldigt ledsen över att jag missar Leos första luciatåg idag :( Hade verkligen velat vara där.

Firade lite smått med Julia och Josefin ikväll. Blev lite lussefika med lussebullar, julkaka och glögg. Sen lyssnade vi lite på norsk och gotländsk julmusik.

Stor shopping

Idag har man vart och "stor" handlat på apoteket. Blev hostmedicin och starka halstabletter. Så nu kanske man kan bli av med förkylningen.
Har bara jobbat halvdag idag då man som sagt inte är i toppform. Men ska nu försöka orka jobba resten av tiden, vilket nu bara är 7 dagar. Inte alls långt tills jag åker hem nu. Känns konstigt att de här äventyret snart är över. Snart är man tillbaka på den lilla ön...

Söndag

Utgång igår kväll. Först var de förfest hos Ela, Sofia, Björn och Mattias. Jätte trevligt och jätte fin lägenhet har dom. Julia mötte upp mig och vi skulle träffa Josefin på trikken. Vi gjorde nog ett himla bra intryck, eller vad tror du Mattsson?! Haha...
Sedan skulle Julia visa oss vägen från trikken då jag och Josefin aldrig har vart där förut. Julia hade väldigt roligt åt att lura oss åt fel håll. Sa till oss att svänga vänster och vi gjorde snällt de och hon fortsatte rakt fram.. Kempe morsomt, verkligen..
Lekte några lekar och alla hade trevligt. I en lek var en av reglerna att man inte fick säga namnet Julia eller ordet dricka. Haha, blev en hel del fel och lurande. T o m Julia lyckades säga sitt namn flera gånger.
Ett härligt citat från förfesten: "Den här leken går ut på att tänka och de är jobbigt" Inte alltid så lätt nej.. Hehe
Och för alla norrmän som inte vet de, så gjorde Ela de väldigt klart för dom att "gotland är gotland, inte sverige", så de så...
Och visste ni att en rulltrappa är ingen rulltrappa, utan en uppförsbacke?!
   
Idag har varit en väldigt lat dag. Men har även gjort lite nytta. Jag och Angelique har varit och köpt en julgran. Skulle ha sett folk reaktion på tunnelbanan, hehe..
och sen var Emma och Frida här och lagade jätte god mat, mums... Och sen blev de fruktsallad till efterrätt.

Nu sitter man och ser på film och tycker synd om sig själv. Ni borde se mina fötter. Tre tjejer stämplade mig igår (frågan är om de var med mening?) så jag har sår på båda fötterna och på vänster foten har jag ett blåmärke so är cirka 7-8 cm i diameter.

Men så kan de gå en kväll med hejdetöserna på byn

Kurering

Ännu en arbetsvecka har gått och min tid här börjar gå mot sitt slut. Jobbar nu endast 9 dagar till.
Ikväll åt jag riktig julmat, kokt potatis, senapssås (bra alternativ för de som itne tycker om sill, hehe), köttbullar och macka med rödbetssallad och julskinka. Och sen kom Josefin och då blev de julkaka och glögg.
Nu sitter man vid datorn men ska snart sova då jag ska försöka hinna kurera mig lite i helgen.

Hopplöst

Ibland känns allt bara så enormt hopplöst. Har inte lust med något längre och ingenting verkar längre betyda något. Energin finns inte och inte längre viljan att kämpa. Men jag ska egentligen inte klaga, men vad gör man när allt känns så meningslöst...?!
Var jätte kul att få prata med dig vännen. Var ett tag sen, alldeles för länge sen. Vet att du har mycket med jobb, skolan och lillen. Och även om du påstår att du inte är så stark så vet jag att du är de. Och de är inga tvivel om att du kommer klara allt. Du är ett enormt stöd för mig och du och lillen betyder så mycket för mig. Snart kommer jag hem till ön igen och då får du ta och komma in och bo med mig i stan!


Nästan 4 månader..

De tog nästan fyra månader, men nu.. De första Sverige skämtet:
Vet du hur man gör för att få ner en svensk från en flaggstång?
Man vinkar med båda händerna..

Morsomt, riktigt morsomt Ola... ;)

Myskväll

Idag efter jobbet gick jag och Josefin och köpte glass och sedan bar de av hem till Julia. Jo, glass är dyrt, men ska man lyxa till de med kvällsfika så är de lika bra att ta i. 1 liter glass för 40 nok, alltså ungefär 46,5 sek. Jaja, gd var den iaf. Blev en massa prat, men sen snabbt hem och i säng då både jag och Josefin börjar tidigt. Julia har ju dock sovmorgon då hon itne börjar förrens vid 10. Då har man själv hunnit jobba några timmar redan.
Annars har de inte hänt så mycket. Förkylningen vägrar ge sig, så med ltie otur bär de snart av till läkaren. Undra om förkylning kan klassas som arbetsskada?! Hmm... (kom ihåg vännen, jag är faktiskt blond) Jo de undanflykten har man ju kört med, men nix den här gången gick de inte, Svaret man fick va "jag har hört att blondiner inte är dummare än andra idioter". Tack för den du, men jag lovar de kommer tillbaka ;P

Nej nu är de vekrligen dags att sova!


Øvre gate 5

Ikväll var jag och hälsade på hos min kära arbetskollega Emma och hennes "sambo" Frida. Jätte fin lägenhet hade dom. Dom bjöd på te och glögg och vi såg på Gubben Pettson Tomtemaskinen. Julkalendern från 1992. Ur gullig den katten ju:D Lucia avsnittet är ju bäst!

Annars har en ny vecka börjat. Steker den här veckan så klockan ringer 6.00. Nästan så man vill kasta den i golvet men vad gör man?! Jo man tänker på Josefin som gick upp för  två timmar sen :D, då kommer jag upp fortare än kvikt.
Nej dags att hoppa i säng nu. Blir en lång kväll imorgon. Stroffe och Yo ska återförenas och Julia ska med så man vet aldrig vad som händer...

Då var helgen över...

Och den har gått snabbt. Föräldrarna har ju vart på besök och nu är rummet nästan helt tomt. Helt sjukt vad me saker jag hade, men nu är dom snart på väg tillbaka till Gotland.

Idag tog vi med Josefin och åkte upp till Holmenkollen. Jätte fint där nu och de var faktiskt snö:D Grymt nöjd, de har jag väntat på.
 Så här nära kom vi backhopparen, hehe
  
  Jätte söt baby som började åka skidor när han var 9 månader!! Helt otroligt!
 

Sedan träffade vi kusinen på stan och tog en fika.
 Julgran och  skridskobana vid Karl Johan

Hemma i lägenheten fick jag smaka på pappas goda kok konst. Riktigt duktig är han ska ni veta. Och sen var de att säga halvt hejdå till mamma och pappa. Dom kommer ju förbi imorgon innan dom åker och får se mig i den enormt snygga arbetsskjortan... hmm...
Sedan blev de lite prat med Josefin och nu känns lite bättre, men dock inte helt bra. Ska väl lösa sig någongång, men hemskt vad de kan ta tid och många besvikelser har  de blivit på vägen...

Helgens största besvikelse: jag fick inte köra bilen i Oslo... Ska nog lyckas övertala Pierlo att få köra hans högerstyrda bil.

Helgen har bjudit på många godheter. Mamma och pappa hade som sagt med sig en jätte fin adventskalender:), julmust, julskinka, lussebullar och massa annat gott så nu ska man kunna leva gott ända fram till jul:D

1:a advent

Idag är de första advent. Jag började dagen med en lite julig frukost bestående av vörtbröd med rödbetssallad och julskinka och ett varm kopp te och sedan en lussebulle som mamma har bakat. Och sen såg jag de två första avsnitten av årets julkalender. Helt okej faktiskt och känns kul att man inte missar den i år, är ju faktiskt en tradition.

image112

Mamma och pappa är ju här den här helgen och igår var en dag full men aktiviteter. Först var vi i Frognerparken i regnet.
  Jag hittade en staty som jag tyckte om

Sedan gick vi och köpte lunch på mitt jobb. Köpte även tårta då pappa hade namnsdag igår:) Sedan checkade vi in dom på hotellet och sedan bar de av en snabbsväng förbi slottet och sedan ner till julmarknaden vid Rådhusplassen.
  
Sedan gick vi en sväng på Aker brygge. Sen gick vi och satte oss på en spansk restaurang och spiste mat. Sedan gick vi ner till Karl Johan och sedan gick vi en liten sväng genom stan, kanske inte fullt så planerad men ändå...

Idag blir de en liten tur till Holmenkollen och sen ska vi laga god middag:D

Har öppnat de första luckorna i adventskalendern jag fick av mamma:

Föräldrarna i Oslo

Nu är mamma och pappa här igen:D Sist var de ju en helt annan situation då man inte hade någonstans att bo. Och den här gången kommer dom för att hätma hem alla mina saker. Så de ska bli en riktigt koselig helg med föräldrarna. Imorgon blir de nog fika med kusinen och julmarknad och lite sightseeing. Och sen får vi se vad helgen har att bjuda på.

Har förresten bokat resa till Berlin nu så i början av januari bär de av:) Blir bara över en helg, men de ser jag fram emot!

Ikväll vart de middag med föräldrarna och större delen av de andra i lägenheten. Bilder och updatering kommer imorgon. Nu ska jag sova! Go natt

Bilder från middagen
 Min fina förrätt, bruschetta

  Huvudrätt & efterrätt
 Min glas samling efter middagen; röd vin, cider, whiskey (okej, den var en miss) o likör

RSS 2.0