Lugn kväll

Sitter framför datorn och skall se en Beck-film. Äter nu min goda indonesiska kyckling och till efterrätt blir de chokladmousse. Blir en skön lugn kväll. Skall även fortsätta spåna vilken vinkel jag skall ha på uppsatsen och sen blir de sängen rätt tidigt och läsa boken som skall vara klar imorgon. Ha en trevlig kväll,

What happen to the weather?


Igår: solsken


Idag: snö oväder

Tentafest & Kalmar nation

Tenta igår, kändes sådär. Tentafest på kvällen med Emelie, Frida, Therese och Helena och sedan mötte vi upp Anders på Kalmars nation. Hade en trevlig kväll, var hemma vid 3 så idag är man lite slö. Har städat köket och varit ute och gått och skall nu börja skriva på en uppsats. Ikväll blir de indonesisk kyckling och vit chokladmousse och film. Längtar redan =)

In i de sista

Jag har faktiskt inte känt av så mycket att de är tenta imorgon, men de är klart, lite små nervös känner jag mig. Mest för att jag inte skall hitta till salen och att jag skall få med mig allt jag behöver. Men de skall nog gå bra och förhoppningsvis klarar jag tentan också. Prov har ju aldrig varit min grej så de tar lite tid att komma in i de här, men jag kan ju inte göra mer än min bästa och sen får vi se hur långt de räcker. Önska mig lycka till =)

Läppglans

Tog en snabb sväng på stan innan jag tog bussen hem idag. Och då menar jag snabb sväng, hann med 5 affärer på under 1 timme.
Gick förbi Apoteket och köpte ett läppglans i färgen Golden Beach. Himla fin, blir att testa på fredagens tentafest.

Tentaplugg

Har precis ätit mat och en semla. Vikten kommer nog må bra av flytten till stan nästa vecka.
Åkte till skolan idag och pluggade. Lite till att göra ikväll, sen är de bara att repetera hela dagen imorgon innan de är dags på fredag. Man börjar ju bli lite smånervös nu...
Som sagt blir de att repetera imorgon och på kvällen skall jag se på Sveriges värsta bilförare innan de blir sängen.
Har laddat upp med kexchoklad, vindruvor och ramlösa, så nu skall jag nog kunna hålla motivationen uppe hela dagen imorgon.

Fettisdag

Då sitter man och tentapluggar. Finns så mycket annat som lockar just nu att göra, men ikke. Måste komma igång klokt och bestämma mig om jag skall åka in och gå igenom allt med min seminariegrupp eller om jag skall plugga själv?! Inte lätt, har iof hela torsdagen på mig att plugga själv, så kanske skulle åka in för att se hur dom har svarat. Bara de inte blir som vanligt att dom mest pratar om annat. Vi får se, att gå upp sju och ta åtta bussen lockar ju inte allt för mycket. Blir nog sovmorgon till 8 och sen upp och plugga.

En körtur fylld av skratt

Har precis överlevt min första biltur ensam i Uppsala. Körde stackars Linn till Bälinge. En tur med mycket skratt. Är faktiskt inte lätt att veta vilket håll man skall köra om pinnen. Som jag sa, sånna finns faktiskt inte på Gotland, så de så...

Solen skiner =)

Sitter framför datorn och försöker plugga, är inte så lätt då solen skiner rätt in i fönstret och man vill inget annat än att gå ut. Men behöver verkligen plugga. Går kanske ute en sväng innan jag skall åka med bussen. Blir ett danspass idag på Friskis, hoppas på att de är kul =) Känns så skönt att knäet nästan är helt bra och går med på att träna.
Nu blir de att träna 1 timme varje dag, jag mår så mycket bättre när jag gör de och kan koncentrera mig mycket bättre, vilket behövs då de är tenta på fredag.... Får försöka plugga mer ikväll när solen har gått ner.


Vinter på Gotland

Födelsedagsbarn

Sitter och äter Görans hemgjorda cheesecake och ser på Let´s dance. Har ätit födelsedags middag lagad av mig och Linn. Har ju ett födelsedags barn här hemma.
Kanske några nere som blev lite "besvikna" över att jag inte sitter nere och ser På spåret. Finns två anledningar till detta, På spåret är inte mitt program och Let´s dance är de enda på hela veckan som jag verkligen vill se. Så är de och efter att ha haft skola och plugg hela veckan anser jag att jag är värd de. Så är de

Core

Var och tränade Core på Friskis idag med Therese. Knäet känns okej nu så skall börja träna, känns riktigt skönt och efterlängtat. Enda som kan stoppa mig är ännu en skada men de får vi hoppas på att jag slipper.

Memories

Sitter och lyssnar på Sonja Aldéns Du är allt och ser på bilder från resan till Italien med Sp04. Helt underbar resa, men många minnen och intryck. Här kommer lite bilder.


På studiebesök på en vingård


Jag i Venedig, en underbart fin stad


Även denna från Venedig, fågelrädd som Jeili är så tyckte hon de var en bra idé att mata fåglarna, hmm


Helt underbara Brisighella. Den naturen som var där är obeskrivlig. Underbart boende också, man skymtar poolen bakom trädet.


Sista etappen på var 17 dagar långa resa var Rom

Reccegasque

Gårdagen var jätte trevlig. Möttes upp på Gotlands nation, sedan gick vi parad till Universitetsaulan där de hölls en massa tal. Sedan gick vi tillbaka Gotlands nation där de bjöds på välkomstdrinkar och snittar.
Sedan gick vi till Smålands nation, där vi först fick en välkomstdrink innan vii fick gå upp och sätta oss.
Rätt snart gick de fram att på en gasque så är de mycket sånger och dricka. Fick väldigt god mat och underhållning.
Fick bland annat se en modern version Romeo o Julia.
Vid halv elva tiden var de släpp. Träffade Greta och hennes kompis. Stannande en stund, men tog 00.15 bussen hem.
Var uppe vid 9.30 imorse. Skulle ha pluggat en massa, men har inte riktigt kommit till de ännu. Skyller på trötthet och att grammatik är inte så roligt...

Tyvärr har jag inga bilder från igår då kameran blev kvar hemma :(

Happy Valentines Day


Bra studiedag

Har pluggat hela dagen. Läst hela sidor med samhälle och kultur. Läste om de Brittiska samhället och skolsystemet. Riktigt intressant.
Nu sitter jag nyduschad och har precis ätit tacos, framför tv:n och ser på Let´s dance. Efter att ha hunnit så mycket studier idag så kan jag med gott samvete ta de lugnt ikväll.

Studentstaden

Jippi! Jag har fått ett studentrum. Och inte i vilket område som helst, utan precis de området som jag ville. Ibland får man som man vill.
Ett litet rum på 13 kvm. Delar kök, dusch och badrum med 4 andra. Känns som de komemr bli jätte bra.
Så från den 2:a mars hittar ni mig här:

Lång lunch

En kort föreläsning i skolan och sedan blev de lång lunch med Mysan. Jätte trevligt som vanligt. Pratade massa minnen från Turistbyrån i somras, om skolan och allt möjligt. Verkligen skönt att få prata av sig lite och ta ett break från vardagen. Nu sitter jag hemma med kulturboken i högsta hugg. Inga föreläsningar imorgon så de blir mycket plugg. Mycket som skall klart till nästa vecka och tyvärr försvinner mycket av helgen då de som sagt är gasque på lördag.


Läsa läsa läsa

Har suttit och pluggat ett tag med en fruktsallad framför mig. Mumma. Från imorgon och hela nästa vecka blir de super mycket att göra i skolan. Men efter de så lugnar de ner sig, två tentor närmar sig och sen har vi kommit igenom dom två kurserna med mest läsning. Känns himla skönt för jag är inte den som lär mig av att sitta och läsa 60 sidor rakt upp och ner.
Blir dock en liten paus i pluggandet på lördag då de är reccegasque (middagssittning för alla nya studenter). Skall bli himla kul, kommer dock gå dit helt ensam utan att känna något. Känns lite nervöst och konstigt men förhoppningsvis så löser de sig.

Akuten

Blev en sväng till akuten idag efter seminarierna. Knäet har inte velat bli bättre och de har gått 1½ vecka nu. Och med tanke på att jag inte är skriven i Uppsala så blev de till akuten jag fick vända mig.
Var de snabbaste besöket jag någonsin varit med om på akuten, var ute på 1 timme. Handen som är bortdomnad är tydligen någon nerv som kommit ikläm av en svulnad eller någo liknande. Och sen har jag en blödning i knäet. Så jag fick smärtstillande. När jag sa vilken sort jag fick till mamma, som jobbar inom vården, var hennes reaktion "den är stark". Jaja, får väl se hur glad man är imorgon då ;)

Åkte bussen hem vid 18.40 och när jag sen skulle gå vägen upp till huset på ca 1 km så var de så dimmigt att jag nästan inte såg var kanten var. Lite småläskigt och jag har ingen lust att ramla en gång till. Men jag kom lyckligt hem till slut.

Varför kan man inte få de man vill?

Har två kapitel i kulturboken och två kapitel i samhällsboken att läsa. Men kan inte koncentrera mig på att läsa när jag så mycket hellre vill vara hemma på Gotland och fira Leo. Men man kan du inte alltid få som man vill. Måste snart ta tag i de här.

Leo 3 år

Tänk vad åren flyger iväg. Kan knappt förstå han Leo redan har blivit 3 år. Önskar verkligen att jag hade varit hemma och kunnat fira. Men de får vi ta igen när jag kommer hem till påsk. Massa pussar, kramar och kärlek till lilla Leo som blir stor =) Från stolta tant Hanna


I mammas mage

Ett års dagen

Med tant Hanna på hennes studentbal

På strandpromenaden

På besök i Oslo

 


Bykrog

Kom precis in igen efter bykrogen. Första fredagen i varje månad anordnar en bykrog ute i lyan. Första gången för mig. Jätte trevligt folk och de blev en riktigt trevlig kväll. Började klockan 19 och hade tänkt mig att gå in till 20 för att se på Let´s dance men så blev de inte. Klockan är redan 00.30 och jag är helt slut. Fick ge mig innan dom äldre.

Men lyckades iaf komma vinnande ur de här. Gick ut med 2 cider, kom tillbaka med en öl och tre smirnoff ice. PLus att jag druckit 2 cider och 1 öl. Vet inte hur de gick till, men jag är nöjd=)

Har även druckit cola med bag in box vodka. Helt nytt för mig, vet inte om d eär jag som är efter?!?

Nu blir de snart sängen. Imorgon väntar studier och sen får jag ta igen Let´s dance imorgon kväll =)


Detta får mig att må bra

Alla har säkert en låt, en film eller något dom tycker om när dom någon gång känner sig lite nere.
När jag känner mig nere lyssnar jag gärna på Jason Mraz I'm yours

När jag längtar efter kärlek så ser jag på P.S. I love you.  
Att sa två människor som älskar varandra så mycket får tom min icke gråtande vän att gråta, men de är inget vi låtsas om ;)

Har ni tandkräm?

I en stad som Uppsala tycker man inte att de skall vara någon större problem att få tag i vanlig tandkräm. Men efter att ha varit i 8 butiker gav jag upp. Helt vanlig Pepsodent White System, hur svårt kan de vara?


En sak i taget

Insåg precis en sak om mig själv. Jag kan inte göra en sak åt gången. Skall jag t ex se på tv så måste jag har något att annat att pyssla med. Skall jag plugga så tar jag hela tiden "pauser" för att kolla något viktigt på datorn. Skall jag epilera benen måste jag ha någon film eller musik på. Ja ni förstår. När jag börjar tänka efter så koncentrerar jag mig aldrig på de jag skall göra. Vilket nog har gjort att jag har svårt att koncentrera mig när jag skall plugga och läsa och förstå mycket text. Tusan också. Jahaja, då blir de till att försöka lära sig de dom närmsta dagarna. Är "ledig" från imorgon och fram till måndag. Men har en hel del som skall göras. Hoppas jag hinner klart så kanske jag kan ha en lugn dag på fredag och bara ta de lugnt.

Influensa?

Sitter här och äter massa naturgodis trots att jag inte borde de. Massa godis och ingen träning är en dålig kombination. Hoppas att knäet blir bra så att jag kan börja nästa vecka. Har varit tvungen att avboka alla den här veckan, känns riktigt trist. Och när jag inte kan träna så får jag ingen energi till att studera heller. Sitter här trots att jag har 90 sidor jag borde läsa till seminariet i eftermiddag, men inte. Har ont i hela kroppen, hoppas verkligen att jag inte åker på influensan eller något, har redan varit förkyld 3 gånger den är vintern och jag tycker att de räcker mer än väl.
Nej nu tillbaka till godiset och kanske studierna....puhh

Ingen träning

Blev ingen träning idag. Knäet mår som sagt inte allt för bra. Hoppas på att de blir bättre tills imorgon för då blir de DansAerobics. Hoppas hoppas.
Blir tidig dag imorgon, skall vara på skolan 9.15, men slutar redan vid 11. Då bär de av till optiker för att prova ut nya linser och sen blir de nog en snabb tur på stan innan de blir hem och plugga.

50 års firande

Min yngsta moster Inga-maj man Janne fyllde 50 år i december. Men då dom var i Sydafrika då så firade vi ist igår. Dagen började med 2 timmar curling. Blev dock inte en 1 timme för mig, då jag skulle vända mig om, ramlade ner på is och mina knän fick ta smällen. Gjorde riktigt ont, började gråta och fick sedan sitta och se på. Hade svårt att gå hela kvällen och idag är höger knä fullt av blåmärken och vänster är väldigt svullet. Men men, förhoppningsvis är de inte så farligt och de blir bra om någon dag.
Efter curlingen fortsatte vi hem till familjen Tegnér, där Janne fick göra tårta på frusna hallon, vaniljvisp, grädde, choklad och tårtbottnar. Han är ingen hejare på att baka, men den här gången lyckades han faktiskt bra.
Sedan åts de soppa och sedan blev de Sing Star då de var tävling mot den Elvis-utklädda Janne.
Riktigt trevlig kväll blev de iaf.

En händelserik kväll

Som sagt så blev de utgång i fredags. Har hittills i vinter klarat mig rätt bra och inte ramlat mer än en gång. Men på väg till bussen i fredags när de var kolsvart ute och pratade med Sara så satt jag helt plötsligt där på marken, började skratta och tog mig snabbt upp. Tog mig sen ner till bussen och stog där och väntade. Bussen kom, men höll på att köra förbi mig då han bara hade halvlyse på, men efter att frenetiskt ha viftat med både reflex och armar så fick han tvärbromsa. Fick dock springa ca 100 m. Jippi, tack för den, men lyckades hålla mig på fötterna iaf =)
Kvällen började ju inte riktigt som planerat. Mötte upp Therese och sedan gick vi till BJ.
Skulle sova hos kusin Pontus i hans studentrum, tillsammans med hans bror Linus som var hemma på besök från Irland. Dom hade varit ute men kom hem 1 timme före mig. När Therese lämnade av mig och jag började gå hem till Pontus började jag ringa. Och inget svar, ringde Pontus 5 gånger och Linus 2 gånger och ingen svarade. När jag kom fram till hans port, så var den tack o lov öppen, så upp till hans korridor och ringde på ringklockan till Pontus rum, men ingen reaktion då heller. Tack o lov så var en tjej uppe i korridoren och hörde att jag försökte komma in så hon släppte in mig och jag kunde gå in och äntligen lägga mig o sova. Kan säga att Pontus hade de inte allt för lätt igår. Många pikar blev de. Han hade vaknat vid halv sju och kom på att jag skulle komma. vände sig då ner och såg att jag låg på golvet. Ibland gäller de att ha tur.

Nu är de mindre än 1 vecka till Leo blir 3 år. Helt otroligt och nog för att en liten bebis är otroligt mysigt, men nu när han snart är 3 så går de verkligen att prata med honom. I fredags när jag pratade med Sara fick jag även prata med Leo. Han är så otroligt söt och man saknar ju inte honom och hans mamma lite nej =(

RSS 2.0