Citat

Igår kväll var vi iväg hela familjen på Roma badet. Var himla längesen man simmade och de märktes. Men lyckades iaf simma 600 meter så de får man väl vara nöjd med. Ingen träningsvärk idag så man är kanske inte så otränad som man tror.
Idag har vi varit i stan. Köpt lite små saker som dagbok, notebook, hårspray och så. Även kollat på öronhängen och handväska, men de får bli när ekonomin går upp igen.
Lagade indonesisk kyckling ikväll, skulle verkligen kunna leva på de, tack snälla Marie för receptet =)
Sedan blev de film för min, mammas och pappas del. Blev Maid in Manhattan med Jennifer Lopez, har sett den förut. Slut citatet från Jerry som är Marshalls "högra hand" är kloktent:
Reporter: Mr. Marshall, what's your relationship with the Latin community?
Jerry Siegel: Excellent! He speaks Latin... Spanish.

Haha, min humor de.
Så imorgon är de sista dagen på 2008. Har gått så himla fort nu på slutet så man har knappt hängt med. Men ser fram emot ett nytt år med nya upplevelser.

Munkkällaren

Blev utgång igår med Helena, som jag jobbade med i somras, och hennes syster. Var först inne hos Kristian och Linn, fick en drink och hjälpte till med deras pussel som dom fick i julklapp. Har faktiskt glömt hur kul de kan vara att lägga pussel.
Sedan gick jag hem till Helena och sedan hade vi turen att mamma o pappa kunde köra ner oss till munken innan dom åkte hem. Ibland har man tur =) Dansade, drack goda drinkar och träffade som vanligt pappas arbetskamrater. Sedan blev de en lång promenad hem och jag hade riktigt ont i fötterna kan jag säga.
Nu sitter jag hemma igen och tar de lugnt. Proppmätt då jag precis åt rester från gårdagens Janssons frestelse som jag o pappa gjorde.
Nu skall här planeras inför nyår.

Försenad önskelista

Trots att de precis har varit jul, så kommer jag alltid på en massa saker som jag skulle ha önskat mig i efterhand. Jobbigt värre. Just nu finns dessa saker på min önskelista:

  • Idébok
  • Plånbok
  • Spargris
  • Äkta pärlöronhängen
  • Svart handväska
  • Dagbok
  • Stor temugg

Jaja, får väl hoppas på att någon snäll själ vill ge mig en massa försenade julklappar eller helt enkelt vänta tills födelsedagen som inte ligger allt för långt bort.


Ansiktsprodukter från Nivea


Fick dessa av familjen i julklapp =) Ansiktet känns väldigt mjukt efter. Riktigt bra budgetprodukter för en blivande fattig student.

På god väg att bli torris

Igår var de årliga utgången på juldagen. Kvällen började med, vet inte om man kan kalla de förfest, men något liknande med mina kusiner. Sedan bar de av in till stan och efter många vändor hamnade man på Hamnplan 5. Inte mitt favorit ställe så kvällen för min del var inge vidare. Så 170 kronor fattigare och inga minnen rikare. Men sånt är livet.
Bröjar inse att jag håller på att förvandlas till en torris. Inge vidare när man bara är 20 år gammal. Får försöka ändra på det, men först ska här vilas. Se där, sprack redan innan jag hann börja, suck. Är dock inte synd om mig, har mig själv att skylla. Måste tusan bli lite mer social och se lite mer positivt på livet. Är dock inte de lättaste, men jag skall allt försöka.

Utgång på G

Då var sminket fixat, håret är färdig sprayat och kläderna är på plats. Nu är de bara dom sista detaljerna som skall fixas, sen bär de av på förfest med kusinerna i Fröjel. Sedan blir de in till Sara på Munken och sen är de dans natten lång kan jag lova =)

Julen i bilder

Här kommer lite bilder från årets julfirande.


Tomtemor kom med presenter


Farmor, Mormor, Morfar, kusin Linus och kusin Patric

Kusinbild

Min mamma och 2 av mina mostrar

Julgranen

God Jul

Så var julafton här. Julbordet är uppätet, paketen är utdelade och tomten har varit på besök. Nu återstår Kalle Anka och fika. Ikväll väntas julmys med familjen. Blir tomtegröt och sedan tv-tittande. Hoppas ni alla får en riktigt trevlig jul.

PepparkaksCheesecake

Jag älskar verkligen cheesecake. Är jag på café och de finns cheesecake är de ett självklart val och de andra godsakerna har inte en chans. Tycker om att baka cheesecake själv också, blir dock oftast frysta.
Till efterrätt ikväll hade jag och lillebror testat att göra en Pepparkakscheesecake, lite passade nu till jul. Den var himla god och kommer säkerligen att göras igen. Inte alls svår att göra heller.


Pepparkakscheesecake

Botten:

125 g pepparkakor

50 g smält smör

Fyllning:

400 g rumsvarm philadelphiaost

1,25 dl socker

1 msk vetemjöl

2 tsk vaniljsocker

1,25 tsk pepparkakskrydda

3 st ägg

Topping:

1 dl lingonsylt


1 Mixa pepparkakorna i matberedaren till grova smulor. Tillsätt smöret och mixa till en massa. Tryck ut smulblandningen i en form med löstagbar kant som mäter 26 centimeter i diameter. Ställ i kylen minst 30 minuter.
2 Sätt ugnen på 175 grader. Vispa ihop ost och socker. Blanda i mjöl, vaniljsocker och kryddor. Vispa till en slät smet. Tillsätt äggen, ett i taget.
3 Häll smeten i formen. Grädda i mitten av ugnen cirka 35 minuter. Fyllningen ska ha "stannat" men fortfarande vara lite lös i mitten. Fyllningen stelnar ytterligare när kakan kallnar. Låt kakan kallna helt och förvara den i kylen.
4 Bred ett tunt lager sylt över pajen och förvara cheesecaken i kylen.


Till förrätt blev de köttfärsfyllda paprikor och champinjoner. Inte heller de svårt att göra och de blir väldigt fint att servera.
Man fräser köttfärs och kryddar med tacokrydda, sedan lägger man de i grönsaken man väljer att ha (kan ha paprika, champinjoner, biff tomater, squash) och lägger ost på toppen och gratinerar i ca 45 minuter.

Nyårsplaner

Planera för nyår har länge varit oklara. Men nu verkar de som om de börjar klarna lite. Troligtvis blir de en lugn nyår. Sara jobbar till 21 och sedan blir de middag hemma hos mig som de ser ut då. Får då några timmar på mig att fixa och de kan ju vara rätt mysigt faktiskt.
Menyn ser just nu ut som följer:
Förrätt: avocado och crostini med skaldjursröra
Huvudrätt: ännu lite oklar, men något slags kött med potatis och sås.
Efterrätt: cheesecake eller pannacotta
Dricka blir de självklart mousserande vin för min del. Sara stackaren får nöja sig med alkoholfritt då hon jobbar dagen efter.

Några inlägg på dessa planer Sara?

Min största önskan i år är: SNÖ

Snön har verkligen inte velat komma fram i år. Var precis ute och gick och de är inte ens i närheten av att finnas någon snö- Har ännu ett uns av hopp kvar att de kanske kanske kan bli snö i natt. Jag är dock skeptisk. Men de sista som överger människan är hoppet.



Fick iaf se lite snö i år iaf. Alltid någon tröst.

Dan före dopparedan

Gårdagen bjöd på godisbak och sedan mysigt glöggfika hemma hos Josefine. Hann även förbi Sara för att byta julklappar. Fick till och med öppna min och de var som jag trodde. En som mamma o pappa inte kommer att få se.

Idag har jag och lillebror städat kök, gjort klart godiset, slått in alla paket och en massa annat. Även förberett en efterrätt till föräldrarna ikväll. Skall även laga mat, blir mys mys de.

Men nu blir de full fart igen, skall ut o gå, epilera benen (aj aj aj) och sedan ta en varm skön dusch. Sen blir de att klä granen och mysa ikväll.

Ha en fortsatt trevlig dag före dopparedagen =)

Hemlagade köttbullar och födelsedagsfest gånger två

Igår var vi inne i stan och hälsade på morfar på servicehemmet. Fyllde år så de blev kaffe och tårta.
Idag åkte jag in till stan igen för att göra köttbullar tillsammans med farmor som vi skall ha på julafton. Blev riktigt goda och jag tänker aldrig mer äta köpta köttbullar.

Sedan blev de bråttom bråttom hem, slängde mig in i duschen innan de var dags att åka iväg på nästa födelsedagsfirande. Var mina två kusiner i Mästerby som har fyllt år så de blev mat och tårta. Mumma. Så nu sitter man hemma och jäser. Skall snart sova då de blir julbak igen imorgon.

Sov gott

Nyårsklänning



Min fina nyårsklänning i siden från La Redoute. Den är verklligen jätte fin, så nu gäller de bara att hitta en fest till nyår. Ser dystert ut då Sara kör för hon jobbar dagen efter och Josefin tänker vara i Sthlm. Får hoppas på de bästa och tänka positivt, har en fin klänning iaf =)

DKNY

Min absoluta favorit parfym är Be Delicious från Donna Karan New York.
Luktar härligt äpple och funkar både på dagen och på festen. En riktig hit enligt mig.


Alice rockar

Precis sätt Bonde söker fru, hade 3 av 4 rätt. Lite stolt allt.
Sitter och kollar lite klipp på Youtube och hittade Alice uppträdande från finalen med hennes rocklåt. Så himla grym var hon.

Stövlar

Blev en lång dag på stan med mamma idag. Blev en massa julklappsköpande, bland annat ett par stövlar till mig från Din sko. Dom förra jag köpte gick ju sönder på mindre än 2 månader, de är bra kvalité de...
Vad tycker ni om min kommande julklapp?


Upplösningen av Bonde söker fru 2008

Ikväll är de upplösningen och de är konstigt hur involverad man har blivit. Tycker de skall bli spännande att se hur dom väljer. Bara två timmar kvar nu =)


Ny design

Håller på att ändra designen på bloggen. Inte de lättaste när man är ovan, men de börjar bli lite bättre iaf.
Så håll till godo medan jag fortsätter mixtra.

Alla mina val

En sak jag kommit fram till är att jag inte tycker om alla val som man hela tiden måste ta. Jag vet inte vad de säger om mig. Eller så är de bara så att de har blivit för många på kort tid. Inte vet jag, men nu har jag nya som måste tas och de värsta är att jag inte har mer än 15 dagar på mig att bestämma mig.
Studier eller jobb?
Om de blir studier, skall jag försöka på deltidsjobb?
Vart skall jag bo i Uppsala?
När väl alla beslut är tagna så finns de mycket som måste göras. Bland annat:
Jag måste adressändra.
Måste skriva in mig i nation.

Som sagt, massa beslut att ta. Om du har några synpunkter tar jag mer än gärna emot dom.

Rallybrudar

Var och såg Rallybrudar ikväll med mamma o pappa. Inte alls så att man ville gas lite extra på vägen hem, hehe..
Filmen var helt okej. Kan rekommendera att se den.



Innan bion var jag hemma hos Sara och Leo. Gosade med dom söta små valparna. Är cirka 4 veckor nu och så enormt söta när dom jazzar runt på de hala golvet. Satt och pratade och åt alldeles för många saffransbullar =)


Lucia

Idag var de lucia, men inte blev de mycket av de idag inte. Var ute och gick imorse. Riktigt skönt att jag kommit tillbaka i de rutinerna, försöker gå 1 timme varje dag nu när jag inte jobbar. Himla skönt och ebhövligt nu när julen närmar sig med all god mat.
På eftermiddagen blev de en massa bakning. Blev lussebullar, saffransbullar med mandelmassa och veras formar. Och till middag gjorde jag laxgratäng, mumma =) Sara kom förbi en riktig snabbis när hon var ute och åkte med jobbet. Hann iaf äta lite laxgratäng och få i sig två bullar.
Imorgon blir de tidig morgon. Skall ut och gå, duscha och sen börja städa lite. Efter lunch bär de av hem till Sara och Leo. Tror de vankas knäckbak och kanske lite mys med valparna, dom är ju så himla söta.

Bilder på dagens resultat:
   

Leos lucia

Imorse blev de upp tidigt, redan 6.15 ringde klockan. Gjorde mig iordning och begav mig sedan till Levide. Efter att ha packat ihop oss åkte vi till Eksta dagis. Var ju lucia tåg idag och måste säga att Leo var utan tvekan den sötaste och blygaste tomten av alla =) Men gud så söta dom var allihop och sjöng fint gjorde dom också.



Efter blev de tomtegröt, lussebulle och pepparkakor, innan vi begav oss hemåt och gjorde knäck. Riktigt mumsigt. Och imorgon blir de julbak. De skall bli Veras formar, chokladlöv, nougatbollar och knäck får se hur mycket som hinns med.

Nu blir de Tv. Idol final ikväll. Spännande spännande.

Stolta tant Hanna*

Kvällen, morgondagen och framtiden

Ikväll var jag inne och hälsade på farmor och åt mat innan jag begav mig till Make Up Store som hade klubbkväll. Fick en liten fin julklapp, tack för de =), och kollade runt lite. Tycker verkligen om deras produkter och de är de enda sminkmärket som jag använder. Riktigt nöjd med alla deras produkter.

Kollade lite på deltidsjobb i Uppsala idag. Ser ut som om de är där man kommer hamna i vår. Ser vi fram emot. Kusinerna lovar röj så de kan inte bli annat än bra.

Imorgon blir de upp tidigt då jag skall bege mig till Eksta för att se på Leo's luciatåg på dagis. Kommer säkert sitta och böla men lär ju ha sällskap av Sara så de skall nog lösa sig =) Bilder kommer

Årets julskiva

Ett tips till alla er som tycker lika mycket om julmusik som jag är skivan med Sanna Shirley Sonja
Speciellt tycker jag att All I want for Christmas is you, First Noel och Another Winter Night.


Stjärnor på is


Markus och Johanna tog hem segern i Stjärnor på is. Han var min favorit redan från början och jag satt och hoppade i hotellsängen av lycka när dom vann =)

Agressiva Hanna..?!? Jajamensan

Jag har mina tillfällen precis som alla andra.
Mina föräldrar var ju som sagt och hämtade mig i Oslo i lördags. I Oslo är de mycket snö och halv, tväremot hur de ser ut på lilla ön. SÅ när vi skulle åka, fick bilen inte fästa då de var en minimal uppförsbacke. JAg och mamma går ut och knuffar på, via lägger krus under däcken och till slut efter säkert 15 minuters kämpande så får bilen fäste och då hoppas jag o mamma in och sen är de en smal väg man skall ut på. Då kommer de en bil och möter oss. DE är alltså cirka 40 meter där bara en bil kan köra och vi har kommit en bit in och då kommer den andra bilen körandes och ställer sig i vägen, trots att han borde ha flyttat på sig då vi redan var på väg ut. Snäll som pappa är så backar han tillbaka, dock inte till samma ställe där vi stog fast och släpper förbi drummeln i bilen. Och gissa vad som händer när vi skall iväg igen. Jo, bilen står fast igen. Pappa förösker, men bilen rör sig inte. Arg som ett bi säger jag till pappa att stå still och jag gå ut ur bilen rundar obilen och går fram till bilen som ställde sig ivägen för oss så vi blev tvugna att backa. När föraren ser att jag kommer öppnar han dörren och de ångrar han nog bittert. SÄger till honom att han får faktiskt ta och gå ur bilen och hjälpa mig att knuffa på vår bil då vi kämpat i 15 minuter för att komma upp för att de är så halt innan han kom och ställde sig ivägen. HAn säger, dum som han är, att ni kan ju backa lite längre bak och visade på där han stog. Pekar då ner på vägen där han står och visar på de två ställen, som han står precis emellan, där vi har grusat och säger att de var här vi stog fast och du får fan hjälpa till. Han går då fram till bilen och tar en arm till hjälp bara för att knuffa på bilen samtidigt som de enda han kunde säga var, men hur skulle jag veta de?`Ja men hallå, vi var redan på väg ut när du kom och stoppade oss och du borde ha släppt fram oss för vi körde ju redan. MEn idiot som han var så fortsatte han med sitt hur skulle jag veta de. Idiot och de fick han veta också, för jag var både aggresiv och inte speciellt trevlig, men de hade han gjort sig förtjänt av. Men vi fick iaf snabbt loss bilen och han pös så snart han kunde. Fega jäkel som blir rädd för lilla mig. MEn men, nu har man fått ur lite aggresivitet iaf =)

Väntan....

Sitter nu och väntar på att mamma och pappa skall komma. Har blivit lite försenade pga snövädret. Men men, dom är på väg och under tiden ser jag på film för att få tiden att gå.
Men nu tog filmen slut och föräldrarna ringde och sa att dom är 13 minuter bort. Så nu är de inte långt kvar =)

Sista

Sista middagen, sista duschen, sista allt...
Då var man nästintill färdig packad. Familjen sitter på båten och är snart framme i Nynäshamn. Så nu är de endast ca 500 km mellan och snart är man på väg hem. Känns underbart. Jag har äntligen gjort ett val för mig själv. Nog för att de kostat en del, men ibland får de vara värt.

Raviolli på kinesiskt vis

Blev middag tillsammans med hyresvärdarna ikväll. Blev hemlagade raviolli på kinesiskt vis, à la Hanna & Coco. Blev också köttfärsfyllda champinjoner gräddade i ugn, omelett med skaldjur och kokt ris. Till efterrätt blev de milkshake med banan och chokladglass. Riktigt trevligt.
Jag o Coco åt även lunch tillsammans idag. Riktigt kul att sitta och prata och få reda på en massa om hur livet ser ut i Kina. Men nu blir de film och sedan läggdags. Imorgon är stora packa o städa dagen.

Let it snow, let it snow and snow...

Idag är det 0 gradigt och det snöar i Oslo. Och de är den sorten som knarrar, alltså den bästa sorten enligt mig.
Helt underbart är de och självklart tog jag med mig kameran ut och tog en massa bilder. 20 m utanför dörren låg jag dock på knä. Haha, hade man ju kunnat ana. Fortsatte försiktigt. Väl ute på stora vägen mötte jag bärgningsbilen med en Volvo på flacket. Halkan förvånade nog många. Här kommer lite bilder från min hala promenad

    

Presents, presents, presents =)

Fick en lapp igår om att jag hade ett paket att hämta ut. 3,5 kg?! Vad kan de vara. Var och hämtade ut paketet idag.
Mina föräldrar som har skickat hemifrån =) Stackarna, la ut pengar på de dagen innan jag ringde och bad dom komma och hämta mig. Jaja, får tänka positivt. Jag älskar att få post, så de passar ju utmärkt.
På  specificering av innehål stod de "Christmas presents". Öppnade paketet full av förväntan. Eller försökte iaf, vem kunde ana att man tvungen att vara nästan ingenjör för att kunna öppna de. Men till slut så....
Den var full med godis, dippulver, buljong, en julnalle =), nötter, te, tekula, solrosfrön, vitchoklad, en påse jag undrar hur tusan dom fick tag i :S och i botten en chokladkalender =D Har man inte fantastiska föräldrar? Tack så jätte mycket, älskar er


Julkalendern

Årets julkalender får jag då säga inte är någon större succé. Har dock fått tag i Mysteriet på Greveholm, så får bli den i stället. Ser vi fram emot.

RSS 2.0