Svårt, svårare, svårast

Inte visste jag att de skulle vara så himla jobbigt att packa ihop... Herregud ingen aning om vad jag ska lämna och inte. Imorgon kommer föräldrarna och på måndag åker dom tillbaka till Gotland och då ska dom ha med nästan hela min packning, så att jag slipper släpa på allt på tåget.. Jätte snällt, men har verkligen panik, vad ska jag ha kvar? Vad behöver jag de sista tre veckorna?! Och dessutom har min förkylning blivit värre, så har ingen ork att göra något, nog därför jag inte har gjort de tidigare, plus att de är enormt svårt att bestämma sig... Jaja, får återgå till packningen så att jag snart kan få gå och lägga mig...

Snö till Oslo och förkylning:(

Nu har snön äntligen kommit till Oslo, eller räknas snö som ligger en halvtimme och sen blir slask??!!
Och sen har man ju lyckats gått och blivit förkyld. Hostar som en toker.... Men vadå, de är ju bara att jobba på och inte klaga.
Idag efter jobbet drog jag ut på stan och handlade lite julklappar. Inte helt lätt de, men nu är dom flesta avklarade. Julia mötte upp efter att ha varit på en lägenhetsvisning. Har nu precis kommit hem med redigt ont i fötterna och ser verkligen fram emot att få gå och lägga mig..

Work, work...

Don't be busy, just look busy....

Personalfest, Gastro delikatesse

Igår gick den av stapeln, årets personalfest för alla anställda på Gastro i Oslo. Och kvällen bjöd på god mat, trevligt sällskap och många skratt.
Slutade jobba igår kl. 17 och sedan bar de fort av hemåt och jag slängde mig in i duschen och sen var de iväg igen. På väg upp till Majorstuen där vi skulle träffas, ringer butikschefens sambo till mig och ber mig att komma och ta en öl med dom på en närliggande pub då de ännu är 20 minuter kvar tills vi ska träffas.
Sedan mötte vi de andra utanför Fromagerie, där de visade sig att vi skulle äta mat. Blev en kväll full av olika viner, oliver, olika ostar, skinka för 1500 kronor kilot och en delikat efterrätt.
Efter middagen bar de av till en närliggande klubb, Havanna social club. Kvällen blev full av salsa, häftig musik och drinkar. Strax efter ett gick vi hem till Øivind på efterfest. Hade faktiskt riktigt trevligt och jag var inte hemma förrens strax efter fyra. Men de var verkligen en kempe koslig kväll.

Citat från kvällen:
"De blir kallt när ni går ut och röker, så om ni kunde låta bli..." Øivind uttrycker vad han tycker om att folk går in och ut genom dörren som vi satt precis bredvid för att röka. De roliga med detta var att han var den som satt längst bort ifrån dörren, hmm...

"Gotland tillhör Danmark, eller hur?" Ola som roar sig med att konstant påpeka att jag kommer från Danmark..

"Det som ligger klockan nio på tallriken är... Det är den som ligger till vänster på tallriken." Conrad ska beskriva vad de är vi ska äta och försöker få alla att se på samma del av tallriken. Hans sambo är snabb att tillägga att alla vet vart klockan nio är på tallriken.

"Släpp och låt mig göra" Ola försöker att vrida sin tallrik rätt, men de går inte lika snabbt som jag har hoppats, så jag försökte bara hjälpa till ;)

"Varför får du alltid skulden för allt?" Christina frågar Emma efter att hon slagit glasfoten i tallriken då vi skulle skåla. Ann Kristin är snabb att svara: "De är alltid hon som gör de". Hon har så himla rätt, haha..

"De är vi som har stekt brödet" Ann Kristin och jag är enormt stolta över att vi har stekt brödet som vi åt.

"Nytt glas. Första man till bunn." Christina vill att vi ska dricka upp innan dom dukar av glasen. Effektiv metod:D

"Blondiner gör män dummare" Axel har ett återkommande skämt om blondinerna har sitter mellan och jag delar med mig av en tidningsartikel jag läst.

"De är inte så lätt att vara så het" Jag ställde mig tidigare under dagen på jobbet vid ugnen och klagar på att de är så varmt. Ann Kristin frågar om de är het och jag förklarade problemer, haha

"Emmas 100 frågor" Emma kör sina vanliga frågor. Kan folk aldrig få köpa bröd utan att bli utfrågad?!

"Vi går i mitten, då är vi g-punkten, den har jag hört mycket om" En hemlig arbetskamrat till mig uttrycker en tanke på vägen till klubben. Var efter ett antal glas öl och vin.

    

Snart iväg...

Sitter här och ska snart iväg på min alldeles första personalfest. Ska bli jätte kul, vi är ju 12 stycken som är runt 20... Vet inte riktigt planerna, men gissar på julbord och sedan någon slags dans... Ska rapportera imorgon och allt som hände. Nej nu börjar de bli dags att dra. Ha de!

Massa besök, kan man aldrig få vara ensam ;)

Nu har man vart tillbaka i tre dagar, tiden rullar vidare. Är nu bara 5 veckor kvar till jag flyttar tillbaka.
I måndags var jag hos Josefin och fick tårta:D Fick även smaka på hennes egenpåhittade drink, var faktiskt rätt god.
Igår var Julia här och vi lagade äkta svensk mat, köttbullar med potatismos, lingonsylt, ärtor och gräddsås:P Riktigt smarrig kan jag säga.
Idag fick jag besök av Josefin, och vi fixade lite julstämning med julmusik och Blossa glögg:) Längtar verkligen till julen nu!

Fotbollskväll

I lördags kväll blev de att se Sverige - Spanien tillsammans med kusin Jakob och Pontus och Jakobs kompis Daniel. Tyvärr gick ju matchen inge vidare och vi drog vidare ut. Satte oss en stund på en krog och sen blev de hamburgare på Max. Sov hemma hos Pontus i hans studentrum på en 3 cm "tjock" madrass. Igår blev de fika med Moa på Café Linné och lunch tillsammans med kusin Linus som var på besök från Irland.
Sedan var de dags att åka tillbaka.
Har varit en härlig helg, skönt att få komma bort ett tag och hinna tänka lite.

   



Tillbaka i Svealand

Ja då var man i Sverige igen, Uppsala den här gången. Kom igår kväll och idag blev de en liten shoppingtur och ikväll blir de fest. Förhoppningsvis slipper jag fotbollen kusinerna vill se...
Imorgon ska vi ta de lugnt och sen ska jag fika med Moa:) Ska bli kul att träffa henne igen, sist var ju på min flyttfest. Får se om man hinner träffa kusinen innan han åker tillbaka till Irland.
Nej, nu ska vi se på film, sen blir de mat och förfest:D

Och vännen, vill du att jag ska fixa att göra länkningen får du skicka en förklaring som man kan förstå ;P

Borta

Nu är dom äntligen borta och bara 6 dagar för sent. Var hos legesvakten idag igen och tog bort stygnen. Så nu är de bara några dagar till så ska nog allt vara som förut. Förrutom att jag alltid kommer ha kvar ett minne från Oslo.
Var förbi Josefin på jobbet idag. Jätte fint har dom där och jätte mysigt.
Och nu var biljetterna beställda, på fredag bär de av till Uppsala. Festa med kusinerna och bara ta de lugnt. Ska bli så skönt.

Klippning

Ikväll var Emma från jobbet här och såg på lägenheten, smakade min något misslyckade chessecake och klippte mitt hår. Och trots vad hon själv tyckte så blev de fint.
 Så här ledsen var jag innan, ;)  Den galna frisören, haha..
 SÅ här nöjde blv jag med resultatet, och den som påstår att de inte är någon skillnad, hmm..
Idag blev de bestämt, på fredag åker jag till Uppsala. Ska festa med kusinerna, shoppa lite och så träffa Moa som pluggar där nu. Ska bli skönt att komma iväg en helg. Sen rullar de på med personalfest, föräldrabesök, avskedsmiddagar och snart så är de dags att flytta hem igen. Eller hem och hem, till ön men inte till föräldrarna. Ska bli så skönt att bo helt ensamn... Och får väl se hur de blir med maten vännen. Jag tar mån & ons, du tar tis och tors och så får vi väl se om de blir rester eller gemensam mat på fredagen, haha..

Mosquito

Igår var de förfest hemma hos Mattsson. De var jag, Julia, Josefin, Sofia, Björn, Ela och Mattias. Jag och Julia invigde dom i den härliga leken "Le gros poulée". Hade faktiskt riktigt kul och alla fick känna på att vara den store kyllingen.
      
Sedan bar de av ut på krogen. Sofia, Björn och Ela åkte hem då dom inte skulle med ut. Vi hade bestämt oss för att gå till Mosquito som typ är de enda stället som har 18 på lördagar i hela Oslo. Har ju rykte om att vara dåligt, men de var faktiskt bättre än vad vi trodde. Dansade som dårar och jag och Julia lyckas ju som vanligt med allt....
Efter krogen blev de kebab och sedan bar de av hemåt, men då krogarna inte stänger förrens kl. 3 så var man inte i säng förrens tjugo i fem och sedan blev man väckt halv tio av lillebror för att gratta pappa på fars dag. Så grattis än en gång pappa. Jag älskar dig! <3

Helg igen

Ja då var de helg igen. Fredagskvällen spenderade jag, Josefin och Julia på IKEA, men de är en hemlis, för vem är på IKEA en fredagkväll?!
Idag har jag varit hemma och pluggat och planerat en resa till Malta med Josefine. Får hoppas att den blir av nu. Ska snart hoppa i duschen och äta och sen blir de fest ikväll. Vi ska kolla in B-stället Mosquito. Typ enda stället med 18-års gräns i Oslo, så de lär ju bli intressant. Med lite otur träffar jag på ungdomarna från skolan som ligger bredvid jobbet, hoppas på att få slippa den.
Ja ja, nu ska jag plugga vidare och sedan planera lite julklappar, börjar närma sig nu:D

Antar utmaningen av Linn

1. Ta närmaste bok och slå upp sidan 18, rad 4 - vad står där?
"...stänga. Det beredde henne en viss tillfredsställelse att samla alla..."

2. Sträck ut din vänstra arm så långt du kan, vad rör du vid?
Min inköpslista.

3. Vad var det senaste du såg på tv?
Disneydags med Sara i Helsingborg.

4. Utan att se efter, gissa vad klockan är ? 21.24, så nära 21.23...

5. Bortsett från datorn, vad hör du just nu?
"With arms wide open" Creed

6. När var du senast utomhus och vad gjorde du då?
Gick hem från jobbet.

7. Vad tittade du på innan du började svara på den här undersökningen?
Paul Potts framträdande i Britain got's talent på youtube.com

8. Vad har du på dig?
Jeans och fleecetröja.

9. Drömde du något inatt? I så fall - vad?
Drömde om något, men herregud vad var det:S

10. När skrattade du senast?
När jag och Emma drev med varandra på jobbet.

11. Vad finns på väggarna i rummet där du är nu?
Ingenting, helt vitt.

12. Har du sett något konstigt på sistone?
Ja, jag trodde iaf inte att de var han....

13. Vad tycker du om den här utmaningen?
Kul

14. Vilken var den senaste film du såg ?
Step up

15. Om du blev multimiljonär, vad skulle du köpa?
En bil, ge en del till familjen, spara och hjälpa behövande.

16. Berätta något om dig själv som folk inte känner till.
Har svårt att säga de jag känner.

17. Om du kunde förändra EN sak i världen, utan att ta hänsyn till politik och skuldkänslor, vad skulle det vara?
Alla ska ha de lika bra ställt och ha samma förutsättningar.

18. Tycker du om att dansa?
Jag älskar att dansa.

19. George Bush?
Ja, vad säger man?!

20. Vad skulle dina barn heta, pojke resp. flicka?
Oj, har inte tänkt så långt...

21. Skulle du nånsin överväga att bo utomlands?
Gör de redan, om än inte så långt bort:)

22. Vad vill du att Gud ska säga när du kommer till pärleporten?
Tror inte på Gud.

23. Vilka fyra personer vill du ska svara på de här frågorna?
De är väl bara att svara på de

Takida

image72

I lördags förmiddag tog jag bussen mot Helsingborg. Sju timmar senare var jag framme och Sara mötte upp mig. Direkt iväg och checka in på vandrarhemmet och sedan blev de klädbyte och förfest. Men lätt att glömma att systemet är stängt på Allhelgona... hmm ;) Men, men löste sig ju fin fint ändå.
Sedan var de dags att ta sig till konserten och Sara ringde och beställde taxi. Vännen jag älskar dig, men vem sähger "då syns vi sen" till en taxiväxel?!
Jaja, hittade vår egen taxichaufför då han som körde dit oss erbjöd sig att köra hem oss billigare. Vet inte om vi blev blåsta men glada var vi ändå.
 VÅR taxichaufför

Hade en så grymt kul kväll och jag är så glad att jag bjöd med dig vännen!
Blev dock en rätt tidig kväll då vi insåg att Helsingborgs uteliv inte är de bästa.
 Jag o finaste vännen  Jag o tummen

Dagen efter var de upp tidigt då Saras bror skulle hämta henne kl. 10. Så de var bara att gå upp de och sen strosa runt lite vid hamnen tills bussen gick.
 
Sen var de ju dags att åka den långa vägen tillbaka till Oslo. Men i Halmstad blev de ju lite mer liv i luckan då två Göteborgare satte sig brevid och sen var de inte långa stunder av tystnad förrens vi kom till Göteborg. Men Andreas och jag blev dock lite förvånade, vem hade kunnat ana de?!
Andreas kollar igenom min Mp3 och undradevilka Takida va. Vem vet inte de liksom.... Men iaf, senare sa han att "jag får väl ladda ner och lyssna vad de är för något". Då säger killen som sitter framför oss att "du kan ju köpa skivorna istället". Vi tittar konstigt på varandra och undrar vad han har med saken att göra. Och jissus de skulle vi snart få veta. De nästa han säger är: "du kan ju inte ladda ner VÅR musik". Hur kunde jag missa att de var en av bandmedlemarna?! Herregud, visste inte vart vi skulle ta vägen, men så här i efterhand så är de faktiskt lite kul. Man får ju bjuda lite på sig....

Vännen

Du ska veta att du är min idol också. Du är verkligen en sann vän och du har på kort tid kommit att betyda mycket för mig. Jag hoppas verkligen att du mår bättre nu och att du har de bra hemma på ön och inte längtar ihjäl dig efter min matlagning;)
Och spring nu för guds skull inte ihjäl dig.

Jag är så ledsen för allt jag har utsatt dig för och jag ångrar det verkligen och hoppas att jag kan få gottgöra dig. Borde vetat bättre och behandlat dig som du förtjänar. För vad du än tror så förtjänar du bara de bästa. 

You'll always be my friend and you know that

Fransk mat, chokladpudding, singstar & colaprövning

Igår var de åter dags för Pierlo att bjuda på mat. Fick även besök av Julia till middagen som den här gången bestod av ris och köttbullar i tomatsaus. Till detta serverades rödvin och till efterrätt fick vi choklasdpudding som vi dock var lite skeptiska till.
 Chokladpudding

Sedan var de dags att testa Sing star som Lisa precis har köpt. Jissis vilken skön sång de kom från vår lägenhet, haha. Blev lite blandad kompot, bl a "Imagine" John Lennon, "Superstar" Jamelia och Wonderfull World" Sam Cooke.

Sedan skulle Lisa, som dumt nog hade slagit vad med Pierlos besökande vänner om att hon kan känna skillnaden mellan cola, cola light, cola zero, pepsi max och tab x. Så de blev ett litet blindtest. Kan dock säga att de inte gick så bra som vi hoppats på då de bara blev 1 av 5 rätt.




Har hänt något hemskt här i Oslo. Igår morse när jag gick till jobbet samma väg som vanligt så hade polisen stängt av vägen runt ett helt hus. Och på grinden var de fullt med blommor, gravljus och kort. Vågade dock inte läsa korten, men idag kollade jag tidningen på internet och såg att de var en kvinna som blivit mördad. Så hemskt att de händer sånt hät i ens närhet, ligger ju bara 15 minuter från min lägenhet. Inget man är van vid.

http://www.dagbladet.no/nyheter/2007/10/26/516285.html

RSS 2.0