Då var man påväg hem

Var en konstig dag på jobbet. Har verkligen sett fram emot att åka och nu är de bara några timmar kvar innan bussen. Hoppas verkligen på en trevlig helg och att man får träffa alla vännerna.
Har nu packar allt, lite i sista sekund. Har ingen aning om jag har fått med mig allt men de är väl så de ska va.
Vart en jobbig dag, då mamma opererades i eftermiddags. Men jag har pratat med henne ikväll. Hon ringde en halvtimme efter att hon vaknat. Var lite små nervös hela dagen trots att de bara var en liten operation och förhoppningsvis så får hon åka hem ikväll.
Men men, nu ska jag betala några räkningar och sen bär de av hemåt. Ses snart!

Oslo's överraskningar

Ja, ibland blir man ju nästan förvånad. Igår var planen för mig och Julia att direkt efter jobbet åka upp och se utsikten från Radisson hotell, en av många punkter på Pierlos "måste göra lista". Men med tankte på att jag ska åka  och hälsa på på Gotland så behövde jag en väska till datorn och de blev först ett besök på Clas Ohlson. Efter de så bar de vidare, dock lite småförvirrade och envis som jag är så tyckte jag att man ska tusan inte behöva använda en karta för att hitta ett så högt hus. Men, men til slut var man ju tvungen att ge sig och kartan kom upp. Men tror ni de hjälpte, inte om man inte kan hitta hotellet på kartan..... Julia gick in i en affär och skulle fråga medan jag stod kvar. Då kom två engelsmän fram och undrade om jag kunde hjälpa dom hitta vägen och dom skulle till samma hotell som vi. Vi visste båda två att vi var väldigt nära men engelsmännen gav upp och satte sig i en taxi och sa till oss att åka med, så de gjorde vi. Och skoja inte, taxichauffören hade verkligen kul åt oss. Var en körtid på cirka 3 minuter, haha!!!
När vi kom fram så träffade killarna sina kollegor, en norrman, en engelsmän, en holländere och en tjej från London. Dom tyckte att vi kunde väl ta en drink med dom, så okej. Sen så åkte vi alla upp för att se på utsikten. Där uppe var de ju självklart en bar och vi blev bjudna på mer. En väldigt underhållande kväll och allt ska nog inte avslöjas, haha....  Dom hade bokat bord på en italiensk restaurang till kl. 20 och då tyckte vi att de passade bra för oss att gå hem, men icke. Vi skulle promt med på middagen och de slöt med att deras företag betalade hela kalaset och vi blev bjudna på italiensk middag! Helt sjukt! Satt båda två och undrade hur vi kunde hamna där. Sen så tog jag insiativet att ringa till Pierlo och bad han komma och hämta oss. Och de var en väldigt bra idé, ingen aning hur de hade gått annars;) Så han kom och hämtade oss och såg smått orolig ut.
En helt sjuk kväll, men vi fick ju iaf se utsikten:)

 





Ikväll blev de en återställare. Hade planerat att plugga, men de slöt med en lång promenad för att möta upp Julia, en snabb middag på en bänk men otroligt fin utsikt;) och sedan bar de av på nollning med Julias rumskompisar Tonje och Tonje. Var nollning för ekonomerna på högskolan i Oslo och där lyckades vi slinka in. Blev dock en tidig kväll för mig då jag börjar halv åtta imorgon och sen bär de av hem för att packa och sen tar jag bussen imorgon kväll. Ska bli så skönt att komma hem!

 Tonje & Tonje

Saknar er allihop, speciellt mamma, pappa och Kalle, och inte att förglömma farmor, Sara och lilla Leo, ni betyder så mycket för mig. Ska bli kul och se hur mycekt lillen har växt sen sist:D

Middag

Blev glatt överraskad idag när jag kom hem och Pierlo ringde och sa att han skulle lagar mat till Lisa och undrade om jag också ville ha. Hade bestämt med Julia att vi skulle äta mat hos mig, men de slöt med att Pierlo lagade mat till oss alla. Blev kylling med kantarellsås och färsk pasta, serverat med mozarella gratinerad aubergine. Till efterrätt fick vi ananas, mango och vindruvor med lime och smält toblerone. Enormt gott! Julia coh jag ska försöka återgällda middagen någon kväll. Får väl se hur de går.
Annars rullar allt på. Jag och Pierlo försöker bli mångkulturella. Ska försöka lära oss så att vi kan prata svenska, norska, gotländska, engelska och franska. Gud man blir så snurrig ibland, vet inte vilket språk man ska använda. Som när Julia pratade i telefon med sin mamma och skulle fråga mig något och började på engelska. Men de 'r bra, lär sig hur mycket som helst.
Imorgon kväll blir de upp på Radisson taket. Får väl se hur de går.

Hemresa

Ja på torsdag kväll bär de av hemåt. Pierlo har lovat att köra mig till bussen och hämta mig måndag morgon klockan 6. Jätte snäll och ställer verkligen upp.
Fick reda på att farmor har bunkrat upp med kroppkakor tills jag kommer hem. Ska bli så roligt att träffa henne, hon är så snäll. Saknar henne jätte mycket.
Har också fått reda på att många visst har lätt för sig att glömma bort andra. Ge er för tusan, ni fattar inte vilken vän ni mister i henne. Hon är en av dom snällaste och mest omtänksamma jag vet och hon betyder mycket för mig. Skadar ni henne så ligger ni risigt till. Hon har haft många motgångar men är så stark som har klarat sig igenom de helt själv. Hoppas du vet vännen att jag alltid finns här för dig, vad som än händer. Ska bli så kul att träffa er i helgen och snart så bär de av för er till Oslo, då blir här livat;)

Sightseeing av en fransman, pinsamt

Dagen började med en shopping runda med kusinen. Blev dock en billig sådan, då jag faktiskt lyckades hålla mig ifrån att köpa något, stolt!
På kvällen var jag och Julia på sightseeing. Pierre Loic, en av fransmännen som bor i min lägenhet var våran guide. Efter att han har fått reda på att jag fortfarande inte har sett en massa ställen här i Oslo så bestämde han sig för att visa mig. Så vi tog bilen upp till Holmenkollen,som ligger på den västra sidan och vi fick se den stora backhoppningsbacken. Sedan körde vi till den sydöstra sidan och han visade oss sin hemliga plats på Ekeberg. Men då vi nu vet om hans hemliga plats, och tro de elelr ej, faktiskt hittar tillbaka dit, så måste han nu döda oss.... Haha, ja så kan de gå ibland.
Det var faktiskt jätte trevligt och kul att få se lite mer av Oslo. Och så har vi också fått reda på fler ställen som vi måste besöka. Så när jag kommer tillbaka från Gotland så ska vi upp på taket på Radisson och vi ska åka med båtarna till öarna runt Oslo, vi ska gå och se bio i Colosseum 1 och sen så ska jag lära mig att åka skidor... Lär ju bli en intressant och fullspäckad höst de här. 
 Våran guide

 Backhoppningsbacken





 Utsikten

Kvällen avslutades med att jag och Julia delade på flaskan med vin som jag fick i flyttpresent av Kristian. Och sedan blev de att sotta och dricka vin med Pierlo och prata om allt möjligt. Jätte trevlig kväll!

Hejdetösarna i storstan

Julia var ju som jag tidigare nämnt ledig ikväll, men inte fick hon de lugnt för de. Slutade med att vi hade en Idol-kväll och såg på en massa klipp på TV4as hemsida från årets uttagningar. Måste ju hålla sig lite uppdaterade på vad som händer där hemma.
Imorgon kväll kommer Julia få en stor prövning på jobbet:P Jag och Pierlo, en av fransmännen från lägenheten ska gå till Café Europa (Julias arbetsplats, btw) och ta en kaffe. Återkommer med hur det slutar, man vet ju aldrig vad som händer när en svenska och en fransman sätter er på prov.

Kusinträff

Ja då var Cajsa tillbaka i Oslo. VAr ute och gick en promenad ikväll. Jätte skönt att komma ut lite. Promenaden bestod av fönstershopping, killsnack och rondellgång. Toppen helt enkelt.
Annars är allt som vanligt här. Julia har börjat jobba en massa kväll så nu är man ensam igen på kvällarna:( Men imorrn jobbar hon dag så då ligger hon risigt till på kvällen:P
Nu börjar de dra ihop sig inför hemresan. Fick reda på att Anna åker till Gotland de här helgen. Så tråkigt att vi missar varandra, men man vet aldrig ser nu ut som de blir en resa till Linköping i november:D Skulle vara så kul! Många resor får vi hoppas på i höst:)

Bio & pizza med tjejerna

Efter en lång arbetsdag så ringer Julia och undrar om jag vill följa med dom och äta pizza och se på bio. Självklart vill jag de. Har jobbat mycket den senaste tiden. Har blivit 11 av 12 dagar nu och de känns i kroppen. Men de är bara hela den här veckan och 4 dagar nästa och se är den en på snabbesök över helgen:)
Sitter nu och försöker bestämma med damerna på Holtegatan vad de ska bli för pizza. Inte lätt när fyra tjejer vill ha sin vilja igenom;) Sedan bär de av till Colosseum för att se Hairspray. Riktigt kul med en tjejkväll. Men nu blir de en snabb dusch innan de bär av för pizza:D

I torsdags var jag och Julia och såg på slottet och Karl Johans gate. Här kommer lite bilder fårn äventyret:
 Slottet









Hur dum får man bli?

Ja du... vem vet. Trodde att de var riktigt illa när jag inte kunde få upp konservburken. Efter några minuters svärande över att hur kan de inte finnas en konservöppnare i köket, så hittar man två stycken i en låda. Men skulle dom funka då?! Nej absolut inte.... Man började ju smått undra lite, men till slut gick de. Så kanske man klarade sig den här gången iaf.
Ikväll blir de att hämta Ella och Sofia vid bussen. Jag och Julia ska även hinna med en sväng förbi slottet.
Var ju vid Aker brygge igår kväll och satt nere vid vattnet och pratade. Jätte trevligt, så kul att du flyttade hit Julia.
Så i helgen får vi väl kanske ta och hitta på något. Trodde de skulle bli fets, men nej nu ska man jobba på söndag, 7.30 - 16.30, himla lång dag tycker jag. Fast kan ju ha tagit miste på tiden, norska språket över telefon är inte min grej....


Jag & Julia vid Aker brygge

 Aker brygge "by night"

Och här följer de omtalade bilderna från Frognerparken:





 Om man ser riktigt noga så är de nakna människro som står och håller upp fontänen.

 
Denna pelare är byggt av en massa nakna människor som ligger ålande om varandra... börjar ni förstå vårat resonemang?


Turister

Ja man var ju till slut tvungen att leka turist. Igår kväll var jag och Julia och gick och kollade i Vigelandsparken/Frogner parken, men som vi kallar den nakenparken. (Bilder kommer, ni kommer att förstå)
Ikväll blir de en sväng förbi Aker brygge och kanske även slottet. Måste ju se vad denna fina stad har att erbjuda.
Annars rullar livet på här, är lite mer att göra nu när Julia har flyttat hit och man har någon att umgås med.
Förlåt till alla hemma som jag ännu inte har hunnit skriva till, i vissa fall är de faktiskt så att jag inte har mailadress (Ulla jag skäms). Men kommer ju snart hem och hälsar på, och då var de tydligen krav på fest, så de blir väl de på ett sett eller annat.

Förlåt för att jag har varit så konsigt mot dig, du ska verkligen inte behöva ta de. Saken är den att jag inte alls vet var vi står och att vara 100 mil ifrån dig och känna så är inte alls lätt. Jag hoppas ändå att du förstår och att de löser sig när jag kommer hem. Du vet vem du är.

Glada miner

Ja man trodde ju ärligt talat att folk skulle bli gladare av att man ska flytta hem igen. Men de var tydligen inte så. Spelar ingen roll för den 21 december bär de av hemåt. Och JAG tycker iaf att de ska bli skönt.
Jag vågade åka och pröva och de var inte min grej. Sånt vet man inte i förväg, men ingen kan säga att jag inte testade iaf.

De trodde jag aldrig

Ja nu var de gjort och nu finns de ingen återvändo. Var himla läskigt och de är något som jag aldrig har gjort förut, men jag är så enormt lättad nu. Idag så sa jag upp mig från mitt jobb! Känns så otroligt bra och känns så skönt att få flytta igen. Så från och  med den 21 december är Gotland inget tryggt ställe längre, haha:D
Ska bli så skönt att få komma tillbaka och vara nära dom som betyder något.
Snart snart, ska jag äntligen få komma hem igen.

Ikväll så var jag och Julia på Ikea och skaffade gratis socker, hahaha!!! Så de är bara att åka dit om ni behöver socker, hett tips. Skulle bara vara med som sällskap, men de resulterade i att min nota belv dyrare än Julias. Men men, sånt är livet.

Bokade o klara

Nu har jag fixat klart en massa bokningar på resor under hösten.
1. 27-30 sep åker jag hem till Gotland. Då blir de att träffa farmor, familjen, vännerna (fått många önskemål om fest så vi får väl planera något :D) och sen blir de att se fotboll:)
2. Den 6 oktober blir de att åka och se Takida i Skövde med Josefin Anrog. Då blir de Stoffe & Yo på vift igen:D Så passa er, ingen är i säkerhet, haha:P
3. Mellan den 19:onde och den 22:a oktober kommer lillebror och hälsar på i storstaden. Ska bli kul att bara umgås vi två, hände rju inte så ofta tyvärr. Får komma på något kul att göra.... Hmmm, några förslag?!
4. Och nu är de äntligen klart, Sara o Leo kommer hit den 21 oktober (ja, jag vet det krockar. inte mitt fel att huvudet inte alltid är med) och sen åker vi tillsammans tilbaka till ön. Fredagen den 26 oktober anländer vi och på lördage nska man dumförklaras (har ju av någon anledning bestämt mig för att göra högskoleprovet). Vem betalar egentligen 350 kr för de...?!

Ja, de var väl de då... Känner jag mig rätt, kommer jag nog att försöka resa något mer också... Men vi får se... Är de någon mer som vill komma och hälsa på så hör gärna av er. Har har ni ju datumen då jag är upptagen så de inte lbir fler dubbelbokningar...


Kräftskiva

Helan går

Sjung hopp faderallan lallan lej

Helan går

Sjung hopp faderallan lej

Och den som inte helan tar

Han heller inte halvan får

Helan går

Sjung hopp faderallan lej

image6

Igår kväll var de stor kräftskiva i lägenheten, hela 28 personer på 200 kvadrat. Lite små trångt men de var roligt ändå. Lisa och en kompis hade organiserat allt för en massa arbetskamrater med partners. Jag var medtvingad (svårt att bli tvingad till fest liksom) och jag drog ed mig Julia som flyttade hit i torsdags:D) Det var en himla blandning av olika nationaliteter (svenskar, norrmän, amerikaner, fransmän o en jamaican) och språket var en blandning mellan svenska norska, engelska och franska, lätt att bli snurrig i huvudet;) Vardagsrummet var jättefint pyntat och allt var välplanerat.
Fullt monderade, som ni ser på bilden, så satte vi oss till bords för att hugga in. Lisa hade först en demostration om "hur man äter en kräfta". Väldigt intressant och lärorikt. Då varken jag eller Julia tycker så värst mycket om kräftor så blev de bara en var, med dessto fler snappsar, hehe...
Och en massa snappsvisor blev de. Lisa hade gjort ett jättefint sånghäfte och alla stämde in.

Kväller fortsatte, alla pratade med alla och stämningen var bra. Alla hänge i köket, som ligger väg i väg med mitt rum, vilket resulterade i att jag var tvungen att vara uppe tills nästan alla hade gått hem, but hey, that's life.
Jaja, skulle kunna berätta mycket mer, men nu är de dags att göra något klokt idag. Ser ut som jag och Julia ska åka till Ikea och shoppa och de är ju aldrig fel:) 


Galen bror och familjen

Hur mycket kan man lägga ut på kläder? Och då snacakr vi inte mycket kläder, utan dyra. Kalle allvarligt, 200 kr för ETT par strumpor! Jaja, är ju dina pengar och du har ju faktiskt tjänat dom själv. Men någon borde banka in lite vett i huvudet kan man ju snart tycka....

Har haft mycket kontakt med familjen och dom är ett enormt stort stöd för mig. hade de inte vart för dom så hade jag nog åkt hem för länge sedan. Vet att dom saknar mig, men också att dom tror på mig. Där är jag iaf alltid önskad och saknad, annat är de ju annars. En sak som jag inte riktigt har bestämt mig för ännu om de är positivt eller negativt, är att när man reser iväg helt ensam så märker man vilka ens riktiga vänner är, dom som verkligen bryr sig. Och visst är de bra att få veta, för hur kul är de med folk som egentligen inte bryr sig. Men kan säga att de sårar också något enormt. Men kan ju vara bättre att ta den smärtan nu hellre en senare. För här mår jag redan sådär, om de nu är någon som är intresserad. När jag flyttar hem så ska jag ha så kul, bara umgås med dom som betyder något och ha så grymt kul! Hoppas ni vet vilka ni är.

Nej nu ska jag planera en resa! Skövde eller Helsingborg, de är frågan..?! hmm

Shopping, hyra, lägenhet och sällskap

Idag efter jobbet tog jag en liten snabb sväng på stan. Går ju förbi shoppinggatan nu varje dag hem från jobbet är farligt de.... Tänkte vara generös mot mig själv och köpa en plånbok som jag hittade som kostade 395 nok, dyrt. Men när jag kom till kassan så visade de sig att den bara kostade 175 nok. Vilken tur man kan ha ibland.

Har fått reda på idag att hyran för mig här blir 200 nok dyrare per månad än för den som hade rummet förr och då var dom bara fyra som delade på hyran och nu är vi fem. Nog för att jag inte är den bäste på matte, men jag har iaf tillräckligt bra betyg för att veta att de verkar lite konstigt. Men men.. har ifrågasatt så får se vad som händer.

Fick reda på idag att jag troligtvis har en lägenhet i Visby från 1 januari!:D Så otroligt skönt. Men ska inte ta ut något i förskott, har jag gjort allt för ofta den här hösten oh hittills har de inte gått något vidare då.....

Julia bestämde sig ikväll. Kl. 21.25 torsdagkväll så är jag inte längre ensam i den stora staden! Julia flyttar hit och jobbar några månader. Ska bli så skönt att ha någon att prata med igen. Mamma och pappas telefonräkning lär ju vara rätt så dyr tyvärr.... Men vad gör man... Är man efterlängtad så är man... Haha.. Nej, men de är ju kul att någon fortfarande hör av sig liksom. Saknar er mamma och pappa och dig med Kalle. Hoppas du trivs bättre i skolan nu.

Nej, nu ska jag gå och lägga mig, ska upp klockan 06.10, hmm. Hoppas jag kan sova ikväll bara, är så lättad över att äntligen få sällskap. Ska ju snart åka hem och träffa alla, om nu någon är intresserad....
Jaja, sov gott!

IKEA

Ikväll efter jobbet så tog jag bussen ut till Ikea och mötte Lisa. Köpte en hylla, någar galgar, tallrikar och glas, (då dom andra i lägenheten inte är så hygieniska). Så kul att handla på Ikea, brukar ju tyvärr bli så sabla dyrt, men klarade mig rätt bra den här gången faktiskt. Rätt stolt över mig själv. nu var ju iof hälften av allt jag ville ha slut, så kan ju bero på de. Men de låtsas jag inte om och är lite stolt iaf. 
Idag var första morgonen som jag gick till jobbet. Jätte skönt, en promenad på 30-35 minuter, affären ligger 3,5 km bort. Men så skönt att gå på morgonen, trots att man måste gå upp strax efter kl. 6. Men skulle jag ta bussen, så skiljer de sig bara 10 minuter så de är definitivt värt de. 

Har pratat en massa med föräldrarna och de ser ut som man får besök av brodern i mitten av oktober! Ska bli kul, med vi träffas ju innan då jag pker hem sista helgen i september och hälsar på. Bara så ni vet så är de fest på lördagen, hör av er om ni vill hänga på!

Tjejkväll

Efter en lång arbetsvecka var de igår kväll dags för tjejkväl med Lisa, som jag bor hos nu och 3 av hennes vänninor. De var två svenskor, två norskor och en amerikanska. En salig blandning av svenska, norska, engelska och tro de eller ej, spanska. Satt först hemma i Lisas lägenhet och drack några cosmopolitans. Och så mycket som kan hända när man ska blanda drinkar. Lisa missförstod sin vännina som undrade om hon hade något att göra cosmopolitans i och tog fram en mixer, haha. Slöt med att dom fick blanda cosmos i en termos.. Jaja, de funkade ju iaf. Blev ju ett gott skratt för alla. Mycket roligt som hände och vi hade faktiskt riktigt trevligt.
Sedan skulle Lisa och en av hennes kompisar vidare ut och drog med mig.
Vi kom till en raggaton fest på Cliche, kom in trots 20-års gräns. Detta land har ju 20-års gräns på sprit, så då kommer man inte in på krogarna heller:(, lite surt. Men men, igår hade man tur.
Dansade som galningar, deras en bekant spillde rödvin av allt, över hela min jacka. Så in på toa och dränkte jackan i vatten för att försöka rädda den, vilket resulterade i att jag fick gå och bära på en våt jacka hela kvällen, haha.
När vi sedan skulle hem så skulle jag åka ensam hem till lägenheten, fick åka taxi vilket jag endast gjort ett fåtal gånger i mitt liv och aldrig ensam. Lite läskigt när man liksom int riktigt vet om dom kör rätt eller inte, men de gick faktiskt bra och jag insåg att jag faktiskt kände igen mig lite, de är bra.
Var en rolig kväll och nästa helg blir de kräftskiva!

RSS 2.0