Tina & Tobias

                              image154
Efter 12 veckors hård träning så står dom äntligen som vinnare av Let's dance 2008. Hon har enligt mig varit bäst hela vägen igenom och jag är riktigt glad för deras skull

17 mai here we come

Då var resan äntligen bokad. Den 15 maj klockan 16.45 går båten från Visby hamn och klockan 05.55 (okej inte den roligaste tiden) på fredag morgon är vi framme i Oslo. Ska bli skikkligt goy og fire nationaldagen med norrmännen. Och så har man ju blivit lovad middag så de hoppas vi på.
Sen ska man ju leka guide igen. Haha, Josefine har ju aldrig vart i Oslo så nu ska man visa runt henne till alla dom gamla vanliga ställena. Men ska bli riktigt kul. Är så glad att jag fick ledigt, trots att de typ blir enda gången fram till augusti där jag är ledig tre dagarn i rad. Sen får man va glad om de blir två. Men man ska inte gnälla. Riktigt skönt att jobba igen.


1 vecka kvar

Då var de bara en vecka kvar då innan blev 20. Men vad är egentligen den stora skillnaden?
Förutom att man får gå på systemet, kommer in på fler krogar och att alla vuxna tycker att man nu är så pass stor att man i alla lägen ska bete sig vuxet. Men hur jäkla lätt är de för någon som faktiskt bara har levt 20 år?! Jag vet i alla fall inte hur man gör alltid och de kan jag stå för.


Våffeldagen

Våffeldagen igår blev man påmind om på jobbet. Hade jag helt glömt bort på något konstigt sätt.
Så direkt från jobbet till affären och köpa pulver till våfflor och grädde o sylt. Sen hem och snabbt inse att de inte var ett våffeljärn som stog där längst in i skåpet, utan en smörgåsgrill. Snabbt får man bara inse att de inte bli några våfflor:(
Men sen tog de en snabb vändning och helt plötsligt slutade en kväll då jag skulle gå och lägga mig tidigt pga sömnbrist, till att Johan o jag hyrde en film och sedan åkte och köpte ettt våffeljärn på Maxi innan vi åkte hem och lagade våfflor och såg på Råttatouille. Riktig bra film och nöjd var jag över våfflorna:D

Påskhelgen

Då var påskhelgen över. I fredags var en rätt lugn dag.
I lördags var jag med pappa och lillebror hemma hos farmor och lagade mat. Riktigt mysigt.
På kvällen blev de efter mycket om och men, förfest hemma hos mig. Josefine var här och vi spelade yatzy. Riktigt kul, vann två gånger :D Sedan tog vi taxi ner till Munken för att slippa gå ute i kylan. Vilket följdes av att vi stog utanför Munken i över en halvtimme och väntade, haha. Smart? Nja. Sedan gick vi iaf in och man kan lugnt säga att vi inte var ensamma. Bra drag och de var en helt okej kväll. Sedan blev ma bjuden på Max innan man mötte upp Moa och gick hem. Men då blev vi förföljda av två killar. Sådär halv kul och lite småläskigt. Men tillslut löste de sig.
Idag har jag varit hemma och bakat kakor tillsammans med mamma till födelsedagen. Blir hem och fira med släkten nästa helgen.

Helgen blev ju inte riktigt som man tänkt sig. Var inte meningen att de skulle bli så. Många missförstånd, som man nu inte vet hur man ska ta sig ur. Var inte meningen att verka sur.


Påskledig

Ja då var man långledig för påsken då. Hela fyra dagar blir de, riktigt härligt. Kanske man hinner bli frisk.
Dock har man ju nästan planer för hela tiden. Imorgon blir de rätt lugnt på dagen. Måste städa och tvätta. Sedan blir de ut till Hejde. Middag med Ulla & Göran, ser vi fram emot.
På lördag blir de in till stan igen och utgång på kvällen. Får väl de vad de blir för förfest, trodde man skulle på reunion men enligt någon så var de bara för NV, hmmm
Söndag blir vä en lugn dag. Ska väl en stund till farmor om de inte blir på lördag. Och sen på måndag är de Hejde igen för att baka till 20-årsdagen:D Börjar närma sig nu. Endast 2 veckor igår, jippi!

Fick förresten en riktigt fin påskbukett av chefen igår. Riktigt trevligt. Men något påskägg har vi ännu inte sett till

Vart tog våren vägen?!

Vad tusan hände med vädret? Ena timmen är de solsken och nästa är de snöstorm. Blir inte riktigt klok på de här

Kakor, tårtor, bullar?!

De vankas ju snart födelsedagsfirande och mor har bett om hjälp med att baka. Den stora frågan är ju bara vad man ska baka?!
Har hittat några riktigt smarriga recept:
- dajmtårta
- bärparfait
- glassfyllda citroner
- citrontartlett
- gino
- pannacotta
- chokladmousse

Favoritsmakerna är ju citron, bär och vitchoklad.

Finns ju så mycket att välja mellan. Allt verkar ju riktigt smarrig. Sen blir den väl en smörgåstårta med familjen på 20-års dagen:D


Gå av sig sin ilska

Att man ibland kan känna sig så enormt trött på omvärlden. Egentligen är de ingen som gjort något fel utan man är helt enkelt bara trött på allt som händer runt omkring sig. Känslorna är i gungning och man vet inte riktigt vad folk vill. Herregud , ingen har ävl någonsin sagt att livet ska vara lätt. Och vad har jag att klaga på egentligen? Ingenting, men ändå så är jag så trött på allt. Vet inte vad jag ska göra längre... Plötsligt känns allt så hopplöst.

Men vad hjälper då? Jo en promenad. Och promenad blev de. Vet inte om problemet löst sig, men känns iaf bättre för stunden. Finns inget som slår en lång promenad, med solsken och mp3. Då skulle jag kunna gå hur länge som helst, utan att någon kan stoppa mig. Kanske den känslan jag ska ha. Att ingen kan stoppa mig från att göra de jag vill.

Charlotte Perrelli - Hero

image152

Ett stort grattis till Charlotte som tog hem segern i Melodifestivalen 2008. Trots att många anser att hon är en diva, så tycker jag att hon är riktigt bra. Låten växer för varje gång som man hör den. Hoppas och tror att de kommer gå bra för henne i Eurovision.

Glasögonorm

Ja där gick dom sparpengarna.. Var hos optikern idag då jag haft ont i ögonen ett tag. Så nu blir de att skaffa glasögon. Allt annat än billigt. Men vad gör man, behöver man dom så gör man. Inte mycket att gnälla om.

Grattis gutter!

image150

De är väl bara att gratulera killarna i Lørenskog IK, som etter 5 år i divisjon 1 är tillbake i eliteserien.


15 maj, bokat

Då var de bestämt. Den 15 maj klockan 16.00 smäller de! Tur att man kommer ha Sara med sig iaf, annars vet jag itne hur de ska gå. Vet att hon ser framemot de nästan lika mycket som jag ;)

Turistbyrån på Gotland, Hanna

Ja de är en fras man kommer få använda ett antal gånger i vår och sommar.
Första dagen idag då. Gick bra, trots att man är duktigt förkyld och huvudet inte riktigt ville hänga med.
Men kommer nog bli riktigt kul där i sommar:D

Dryg som en brownie

de är jag de, iaf om man frågar den gnälliga norrlänningen... hehe


Plågan ;)

Har ikväll plågat mig igen Andra chansen i Melodifestivalen. Och jag må säga att de var inte långt ifrån en plåga då festivalens höjdpunkt Björn Gustafsson inte fick vara med. Ser fram emot nästa helgs final då han är tillbaka.
Annars försöker man hålla sig vaken, 2½ timme tills man ska hämta föräldrarna som är på dans. Sen blir de hem till Hejde och sova. Mamma lovade att jag skulle få hjälp med engelskan och bli omfysslad imorgon, och de är ett erbjudande man inte kan tacka nej till.

Planer, resor & besök

Ja då var man framför datorn igen. Ingen suprise där. Ska bli skönt att börja jobba och kanske skaffa sig ett liv igen.
Borde egentligen plugga nu, men efter att ha somnat efter klockan 2 i nättras för att man låg och hostade så är huvudet inte riktigt med på noterna. Så istället blir de att planera lite för framtiden. Ska nog lyckas klämma in några resor. Kan verkligen inte vara still länge. Var borta förra helgen men vill iväg igen. Om man ändå hade ekonomi till de.
Men blir iaf förhoppningsvis två helger i vår och sommar och sen en liten överraskning till hösten. Ser jag verkligen fram emot. Och med lite tur kanske man får lite besök från andra ställen. Och de är ju nästan lika bra som att åka iväg själv:)

Så lite kan ge så mycke

Ibland behövs de så lite för att göra en glad. Tack!

Bonsoir

Idag gjorde jag min debut på franska kurs fortsättning på Folkuniversitetet. Om lärare i slutet av lektionen ser på en och säger att man nog borde byta till nybörjare, har man inte varit då duktig då?! ;)
Och inte nog med de, jag har gått och blivit sjuk. Med lite otur så är de influensan. Helt kokkos ;P


Karlskrona

Man var ju i Oslo när den 4:e deltävlingen gick av stapeln, men självklart var man snabb in och kolla Björns pausunderhållning. Han e ju grym


Shoe enthusiast

Idag var man och hämtade dessa fina ballerina skor, fast vita, på posten

Och så väntar jag på att dessa ska komma, då jag lyckats med konststycket att slarva bort mitt gamla par :S

Köpte även ett par alldeles för dyra pumps i Oslo. Men går man och shoppar med Josefin så är risken rätt stor, då de inte finns några bortförklaringar. Och när en ur personalen går förbi samtidigt som Josefin försöker övertala mig och säger att dom ser jätte fina ut, då nästan måste man köpa dom, eller hur?! Dom var ju faktiskt hemskt fina.

Kanske även kommer bli ett par pumps till... Hmm, måste se vad ekonomin klarar. Köpte ju en del skor förra året. Hmm....

Vändningen

Många överraskningar har de blivit den här veckan på de känslomässiga planet. Men nu känns de bättre, mycket tackvare min käre kusin Pontus som ofta får stå ut med mig när allt inte känns så bra. Tusen tack, de betyder hur mycket som helst.

Och om man ändå bara hade fått den förklaringen i helgen så hade allt känts mycket bättre, men vad gör man.

Dagen idag började inge vidare. Sov i Hejde för att låna bilen och åka ner till doktorn i förmiddags med min hosta. Men när jag satte mig i bilen, så startade den inte. Visade sig att batteriet var urladdat. Ja, så nu får man gå och hosta två veckor till innan man kommer till läkare. Sen har jag försökt gått igenom allt i gamla rummet. Inte alltid så lätt att rensa ur.

Ikväll blir de TV och te för halsen. Måste försöka plugga lite också. Blir kanske lite för mycket nu. Ska försöka läsa tre kurser, jobba heltid, träna och ha ett socialt liv. Puh, men de ska nog gå.

Lögnen

Vad gör man när någon man verkligen litade på tyckas ha ljugit dig rätt upp i ansiktet? När de verkar som om allt bara har varit en enda stor lögn. Man vet inte längre vad man ska tro och vad man kan lita på. Den smärtan som kommer med detta hoppas jag att andra slipper vara med om. De är en blandad känsla av ilska och smärta. Vet inte om man ska gråta, skratta, bara vara förbannad eller rädd. Trodde verkligen inte detta, men tydligen kunde jag ha så fel.

That's life

Ibland blir de inte riktigt som man tänkt sig och man undrar vart de gick fel....
Men that´s life. De är bara att kämpa vidare

Överraskningen gick hem

Då var man i Oslo igen. Men bara på besök den här gången. Hade ju planerat en liten överraskning tillsammans med Julia. Hon var den enda som visste att jag skulle komma. Hade fixat träff med Josefin på torsdag kvällen när jag kom. Hon blev glad och hade ingen aning om att jag skulle komma.
Igår var jag förbi gamla jobbet och snacka om förvånade blickar. Ann Kristin blev glad och gick och log mot mig hela tiden. Axel sa "jag trodde vi blivit kvitt dig", haha.. Fast sen kom han fram och gav mig en kram. Emma blev så chockad. Jissus, hon stutsade i stolen. Riktigt kul att komma igåt då de var hennes sista dag. På måndag bär de av hem till Norrland igen.
Sedan var man förbi kussen på jobbet. Också hon förvånad. Riktigt kul de här med överraskningar.
Och sen på kvällen blev man en suprise gäst på Julias vinkväll. Matte, Ela och Sofia visste ju inte heller att jag skulle komma. Var inte riktigt säker på att Julia skulle lyckas hålla masken hela vägen, men hon har vart kempe duktig.
Idag blir de shopping med Julia och sedan bio med en väldigt söt gutt.
Nej, nu ner och äta frukost hos Josefin. Hon jobbar idag, hihi.. Inte avundsjuk över huvudtaget.

RSS 2.0