Turnéliv

Då var man tillbaka efter helgens turnerande.
Men allt började i fredags när de var after work på Hamnplan för att fira av Palle. Riktigt trevligt. God mat, lite vin, solsken och glatt humör. När de andra sedan begavs ig hemåt stannade jag och Marie kvar. Riktigt kul och träffade väldigt många bekanta ansikten. Och efter några drinkar och ett antal "nej, vi går nog hem nu" så hann klockan ticka iväg till 00.30 innan vi begav oss. Smart med tanke på att helgen var full av turnerande.
Klockan 09.00 i lördags var de samling vid Hamnhotellet och sedan bar de av. Har nog hunnit med ett trettiotal besök den här helgen, en del bättre än andra.
Natten mellan lördag-söndag sov vi på Gumbalde. Var absolut de bästa bemötandet jag vart med om. Fick först gå en mindre promenad och sedan blev vi serverade varmkorv med bröd och mousserande på golfbanan i solskenet. Riktigt behövligt efter en lång dags resande. Sedan bar de av till "hotellet" och där blev de sedan två rätters med vin och levande musik och kvällen avslutades med tävlingar och avec.
Var inte hemma förrens igår klockan 18.30 så de blev en lång helg med 18,5 timmars arbete. Men vad gör de när lönen är betydligt högre än vanligt :D
Idag har vart en rätt trög dag på jobbet. Rätt sliten efter helgen. Höjdpunkterna var dock att kusinen har börjat jobba, efter att ha spenderat våren på Teneriffa, sedan blev man bjuden på lunch på Joda då en arbetskamrat (nämner inga namn) råkade av misstag slänga min lunch i fredags. Sånt som händer, haha, men de löste sig fin fint. Och sedan blev de tårta och bullar till fika då vi hade ett födelsedagsbarn och en som ska sluta, snyft*

GTF:s Årsmöte 2008

Igår var Gotlands Turistförenings årsmöte för 2008 på Wisby Hotell. Själv var man på plats, tillsammans med landshövdigen, Eva Nypelius och många andra kända och okända ansikten. Var faktiskt intressant och roligare än jag hade trott. Höll dock på i 3 intensiva timmar och man var rätt trött när man äntligten strax efter åtta fick hugga in på den italienska buffén och toppa den med lite tiramisu.
I helgen vankas turné tillsammans med andra resebyråer på Gotland. Blir en hel helg ute på Gotlands vägar och riktigt mång studiebesök ska hinnas med. Ska bli riktigt roligt, men först är de hem till Hejde och vara hus, katt och lillebror vakt;) Blir pizza och kladdkaka framför tv:n med bror ikväll. Riktigt länge sen man hann umgås.

Högskola

Kan inte riktigt vara utan att plugga verkar de som. Finns ju så grymt många roliga kurser att välja mellan. Blev 5 kurser till hösten. Alla på distans dock, eftersom man lämnar landet igen till hösten. Hoppas att jag inte kommer in på alla dock, för vet inte riktigt vilka jag ska välja isf :)

Äntligen

Tack vare att man har en hyresvärd som är riktigt duktig på teknik så har man äntligen fått ett fungerande MSN.

Så var en till arbetsvecka över. Kvällen blev lugn hemma framför TV:n med god mat, ett glas vin och cheesecake.
Imorgon blir de städning, tvättning och sedan reseplanering:D Ser verkligen fram emot hösten. Får se vad den har att erbjuda

MSN

Då har man varit utan MSN i en hel vecka nu. RIktigt surt får jag säga. Liksom lite svårt att hålla kontakt med dom som är utomlands. Inte så att man kan ringa till Oslo stup i kvarten liksom. Men men, har hyresvärden som jobbar på de så snart ska de väl funka igen hoppas jag.

Så var de snart helg igen. Denna blir inte riktigt som jag hade hoppats men blir nog kul ändå :) Lördagen blir full med reseplanering och sedan kanske man ska umgås med en förvirrad Hemsebo:) Sedan blir de nog att rensa lite i garderoben inför sommaren.

Ibland tar livet oväntade vändningar. Ibland är man med på de och ibland inte. De gäller bara att ta ut de bästa av de och lära sig av vad som händer runt omkring en.

Tänd ett ljus för Engla

Är helt sjukt vad som händer i vårt land. På två dagar har nu 42-åringen erkänt två mord och ett våldtäktsförsök. Han är tidigare dömd för två våldtäktsförsök. Och ännu kan han gå fri på gatorna?! Och nu är han intressant för mord både i Norge och Danmark.
Och kan polisen ha gjort ett så stort misstag att de kan ha kostat flera kvinnors liv. Har deras miss kostat lilla Englas liv?  Vet inte vad man ska tro längre. Man är fan rädd för utveckligen. Tänk att denna sjuka människa har fått gå flera år ute på gatorna. De gör är rädd för vad som finns där ute.

After work

Då var första after worken med Turistbyrån avklarad. En kort sådan blev de dock för alla, tur kan jag säga nu i efterhand. Men trevligt var de, ända tills någon bestämde sig för att visa vad som händer när larmet går. Kan lugnt säga att de larmet fyller sin funktion, med råge...
Så var helgen över igen. Rackarns vad helgerna är korta. Fast trivs bra på jobbet så veckorna är inte mycket längre dom. Dock tror jag denna kommer kännas som en evighet. Blir frisören och förhoppningsvis även invigning på tisdag och doktorn igen på torsdag. Sedan få vi se vad nästa helg har att bjuda på :) Förhoppningsvis något riktigt bra ;)

Högskoleprov

Då har man återigen tagit sig igenom högskoleprovet. Men nu är de klart och ikväll är de party. Här ska firas 20-årsdagen. Vinet är inhandlat (själv denna gång :), fruktfatet är färdigt, godiset är framme. Då är de bara gästerna kvar sen är partyt igång :D

2 april, 1988 klockan 04.15

Äntligen! Som man har väntat på den här dagen:D
Natten började med att Josefine ringde och väckte en klockan 00.01 för att säga grattis. Sa nog mer, men nyvaken som man va så kommer jag inte ihåg mer. Samtidigt fick man sms av Sofie. Sedan somnade jag om och vaknade igen klockan 03.02 när Johan skickade ett sms och sen gick de inte att somna igen. Sov lite halft om halft fram till klockan 06.10 när man fick sms av Sara och sen låg man bara och väntade på att väckarklockan skulle ringa. 06.40 ringer mamma och sjunger och sen börjar de banka på dörren. Då har mina kära föräldrar kommit in till stan med 20 rosor och frukost:D Pappa hade t o m plockat ur alla räkor ur räksalladen, då han vet att jag inte tycker om räkbitarna. Sedan körde mamma mig till jobbet. Där blev man också firat och en flaska vin fick man.
När jag kom hem från jobbet hade hyresvärden varit inne och lämnat en bukett med rosor, riktigt trevligt att komma hem till. :)
Efter jobbet mötte jag upp lillebror, som har varit här och lagat mat ikväll riktigt gott. Så var Sara, Leo och Sofie här på mat och fika. Fick jätte fina presenter. Får se hur många som är kvar efter lördagen, hehe ;P
Sen kom föräldrarna in igen på fika.
Tack så jätte mycket för alla sms och alla uppvaktning idag, värmer gott om hjärtat.
Pratade precis med kusin Josefine nere från Teneriffa som spenderade sina sista pengar på mobilen för att ringa o gratta mig:D
Men nu börjar dagen gå mot sitt slut och de börjar bli dags att dra sig isäng och imorgon blir de en helt vanlig dag igen. Fast självklart med ett besök på Systemet:P

1:a april

Då var de 1:a april igen. En dag jag aldrig har gillat, kan ju bero på att jag är så enormt lättlurad. Men den här gången har jag faktiskt klarat mig.
Fick en liten överraskning på jobbet idag. Mormor och moster från Stockholm kom in och tog med mig ut på lunch. Riktigt trevligt och tack för maten mormor.

Arg dam på telefon

Jobbar man med att svara i telefon nästan hela dagarna får man räkna med att de finns en del som är lite arga. Men de har varit lugnt med de fram tills igår. Då ringde en dam från Stockholm och ville nog inget annat än att skälla på någon. Så då är de bara att låta dom hållas och sen lite fint försöka förklara för dom.
Iaf Stockholms damen var irriterad över att hennes bekanta som precis har flyttat hem från Florida och funderar på att köpa hus på Gotland, inte var nöjda med färjan. De var ju nämligen så att dom hade inte informerat dom om att man kan boka annat än ekonomiplats och personalen på DG när dom bokade hade inte frågat om dom ville ha andra platser. Dom hade nästan fått hjärtattack av att sitta i restaurangtorget och matmenyn har dom inte ändrat på flera år. Och de var ju inget jämfört med Finlandsfärjan. Men hallå, vad fan tror dom. Finlandsfärjan och DG har ju inte riktigt samma mål. Och om man aldrig har åkt båten till Gotland kan man ju nämna de när man bokar. Personalen på DG sitter och bokar hela dagarna så man kan ju faktiskt ta lite ansvar själv. Men de ville tanten inte riktigt förstå. Om de nu inte hade vart för att man inte får de på jobbet, hade jag mer än gärna sagt precis vad jag tyckte.

RSS 2.0